Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Skaf rodet af vejen, find smarte løsninger til opbevaring

Hvem har ikke hjemmet fuld af rod, som man ikke kan undvære, men på samme tid ikke har lyst til at kigge på? Små dimser, dippedutter og gamle gaver har de fleste, og mindst lige så mange har svært ved at holde styr på det hele. Læs med her, og find ud af, hvilke smarte løsninger der findes til, at skaffe rodet af vejen og skabe ro i hjemmet.

Brug dine store objekter

Hjemmet er fyldt med relativt store objekter, som egentlig ikke har så mange funktioner. Det kan være en sofa, en seng, et skab eller en kiste. Alle disse objekter har det til fælles, at de oftest kun har én funktion, som langt hen ad vejen er meget statisk.

Tager vi sengen for eksempel, så bruges den oftest kun til at sove i. Det er en kæmpe ting, som fylder det meste af soveværelset, og som optager en masse plads. Heldigvis findes der mange gode senge med opbevaring. Overvej derfor at anskaffe dig en seng, som du kan gemme ting i. Det kan være i skuffer, som du kan trække ud under sengen eller det kan være et hulrum, som du kan komme til, ved at løfte fodenden op.

En seng med opbevaring kan helt klart være en gylden mulighed for at udnytte en helt masse plads, som ellers bare stod ubrugt hen. 

Anskaf æstetiske kurve, kasser eller kister

Man kan i dag finde alverdens æstetiske kurve og kasser, som kan gøres til en del af indretningen. På den måde kan man pakke ting væk og pynte hjemmet på samme tid. Det kan være en flettet kurv, som måske ovenikøbet kan give dig referencer til dine eksotiske ferier – eller drømme om samme. Det kan også være pyntede kasser, som du måske selv designer, eller som du køber færdiglavet.

Vælger du at lave dine kasser selv, skal du bare bruge nogle gode skotøjsæsker, eller store papkasser, og noget papir eller overskydende tapet, som du godt kan lide. Alt du skal gøre er at beklæde kasserne med papiret og lade dem tørre godt, før du fylder dem med dimser og dingenoter, som du ikke længere vil kigge på. 

Et stort gammelt skab

Genbrug er meget moderne for tiden. Dette er både et resultat af, at mange prøver at nedsætte deres forbrug betydeligt, men på mange punkter også fordi, at der findes noget charmerende ved at gå på skattejagt i andre folks ting. En mands affald kan nemlig være en anden mands skat.

Er du heldig at komme forbi et stort gammelt skab, en skænk eller et kabinet, kan du med fordel gøre denne til en del af indretningen. Skabe er nemlig så fantastiske, at de har låger, så du kan lukke af for alt den rod, der måske måtte gemme sig bag de lukkede låger. Måske kan du med fordel arrangere alle tingene inde i skabet i æstetiske kasser og kurve, så det endda ser ryddeligt ud, når skabet åbnes. På den måder bliver det også nemmere for dig, at finde frem til de ting du skal bruge, når du skal bruge dem.

Udnyt tomrum

For at komme tilbage til den geniale ide, der ligger bag konceptet ‘senge med opbevaring’, kan det være en fordel at tilegne sig nogle rullekasser, som du nemt kan skubbe ind under sengen. Disse kan i mange tilfælde ovenikøbet stables, så de fylder mindre, hvis de skal flyttes ud i garagen.

Hjemmet er fuld af tomrum, som til en hvis grad kan udnyttes. Måske har du et rum under trappen, som kan dækkes af og fungere som opbevaringsrum. Måske har du en høj seng, med en masse plads under, en sofa eller et sofabord, som man kan gemme ting i. Led efter alle de uudnyttede områder i dit hjem og overvej om ikke dette sted kan blive aktiveret til noget opbevaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News