Kortholder den ultimative guide

10 min at læse

Her på menslife.dk får du de bedste tips og tricks til at opnå en moderigtig og lækker stil, og her i artiklen skal det handle om et ofte overset emne; nemlig kortholdere. Hvis dit look skal være helt i top, så handler dit nemlig outfit om mere end blot dit tøj – dine accessories skal ligeledes være helt i top.

Et par lækre jeans, en stilet skjorte og andet fedt herretøj kan muligvis give dig et moderne og trendy look, men hvis du for alvor vil træde i karakter og skille dig ud i mængden, så gør du således klogt i at få styr på detaljerne herunder særligt dit valg af kortholder.

Er du bevidst om din stil, og ønsker du gode råd til at forbedre den, så er denne artikel for dig. Her får du de bedste råd til at anskaffe dig en elegant og moderigtig kortholder, der kan hjælpe med at fuldende dit i forvejen moderne look.

I artiklen stiller jeg skarpt på hvorfor kortholdere er et must for den moderne mand, og hvordan du anskaffer dig den helt rigtige model. Ligeledes beskriver vi fordelene og ulemper ved kortholdere kontra herrepunge – og vigtigst af alt giver jeg dig en lang række brugbare råd samt flere solide anbefalinger undervejs.

Lad os komme i gang!

Minimalistisk og elegant

Kortholderen er den stilbevidste mands foretrukne valg fremfor den klassiske og til tider store herrepung, som ikke altid passer til situationen. Kortholderen er minimalistisk, elegant og så passer den perfekt ind i en smart stil med moderne herretøj.

Du kan naturligvis sagtens benytte dig af en traditionel herrepung, men en kortholder vil ofte være at foretrække i mange scenarier, hvorfor den i dag er det foretrukne valg blandt mange moderne mænd. Ser du mere dig selv med en mere klassisk pung, så kan du med fordel overveje en mere elegant og nyere model, som kan give dig det minimalistiske look, som er helt i tidens ånd. Forskellen mellem herrepunge og kortholdere, herunder fordele og ulemper, kommer vi ind på senere i artiklen, så du er i stand til at træffe det rette valg alt efter dine behov.

Men lad os bare slå fast allerede nu: Hvis du er ejeren af en gammel og slidt pung, så trænger du til at skifte til en ny model, uagtet af hvad dine behov eller præferencer er. Ligeledes så kan vi nok roligt blive enige om, at ideen om at have en stor pung fyldt med kontanter i baglommen ikke længere fungerer. Det hører fortiden til, og derfor bør du gå efter det mere stilrene look – enten med kortholder eller med en mere moderne herrepung. Heldigvis får du her i artiklen en række knivskarpe råd, som gør det nemt for dig at vælge den helt rette model for dig.

For dig som går op i dit udseende og dit tøj, så er kortholderen en accessorie, som du ikke kommer udenom. Det elegante design passer perfekt til en trendy tøjstil, og den gode funktionalitet gør kortholderen til en fornøjelse at bruge. Endeligt så betyder det minimalistiske design, som er kendetegnet for kortholdere, at den med garanti vil passe ind i dine nuværende outfits – og tilmed hjælpe med at gøre din samlede look endnu bedre.

Men hvilken kortholder – eller herrepung – du vælger til dit outfit, er naturligvis ikke helt ligegyldigt. Her gælder naturligvis de samme spilleregler, som når du shopper nyt tøj – nemlig at kortholderen eller pungen skal have et moderne udtryk samt ikke mindst et design, der passer til dine ønsker. Hvad du skal være opmærksom på, når du shopper efter ny kortholder, kigger vi på i næste sektion.

Sådan vælger du den rette kortholder – og undgår de forkerte

Nu da det er slået fast, at kortholderen er et must for den modebevidste fyr, så er det næste punkt naturligvis, hvilket kortholder du så bør vælge. Og når det kommer til valg af kortholder, så er der naturligvis gode og mindre gode valg, hvilket du altid bør være opmærksom på.

Det første store no-go er kortholdere i coveret til din mobil. Det er helt simpelt langt over grænsen for hvad der er kikset, og det vil selvsagt have en stor negativ effekt på resten af dit look. Så omend det kan virke som en smart og nem løsning, så gør det intet godt for dig – tværtimod.

Dertil bør du undgå hurtige og tilfældige beslutninger. Rigtig mange er desværre tilbøjelige til at bruge en god portion tid og fokus på at danne sig en lækker tøjstil med de nyeste styles, mens de omvendt bruger for lidt tid på deres accessories herunder blandt andet deres kortholder eller pung. Det betyder i sidste ende at deres tilbehør ikke lever op til den kvalitet og stil, som resten af deres tøj bærer præg af, hvilket giver det ærgerlige slutresultat, at det samlede look falder til jorden.

På trods af at en smart kortholder kan give din stil et løft i den rigtige retning, så er det altså ikke helt underordnet, hvilket model du vælger. Skal din stil være helt i top, så bør du således sætte dig lidt ind i tingene og undersøge markedet, så du kommer afsted med den helt rette model.

Helt konkret bør du have fokus på følgende ting, når du shopper efter ny kortholder:

  • Sørg for at designet er moderne
  • Kig efter en stil, der passer til dit ønskede udtryk
  • Find en model med den ønskede funktionalitet
  • Gå altid efter en solid kvalitet

Og endeligt bør du naturligvis altid sigte efter at finde en skarp pris, så du kan få mest værdi for pengene. Følger du disse konkrete råd – og bruger du lidt tid på og energi på din søgen – så er du godt på vej mod en lækker kortholder, der vil give din stil en solid opgradering. En god måde at sikre dig en fornuftig model, som passer til de ovennævnte råd, er at shoppe dine kortholdere fra velkendte og kvalitetsbevidste brands som f.eks. Hugo Boss eller Tommy Hilfiger.

Her på menslife er vi naturligvis klar over, at det ikke altid er ligetil at finde en passende model – eller måske har du ikke altid tiden til at finde frem til den rette model selv. Derfor får du i næste afsnit i artiklen ikke blot en oversigt over de forskellige typer af kortholdere og herrepunge – du får også et par konkrete anbefalinger, som med garanti vil være et godt match til dine outfits.

Typer af kortholdere og herrepunge

For at give dig et bedre overblik og forståelse for de forskellige typer af kortholdere og herrepunge, så får du her en kort gennemgang af de typiske modeller på markedet. Efterfølgende tager vi et kig på fordelene og ulemperne ved at benytte en traditionel herrepung kontra de minimalistiske kortholdere.

Undervejs i afsnittet får du et par lækre anbefalinger af kortholdere og punge, som alle kunne være en fed tilføjelse til din stil.

Almindelige kortholdere

Den første type jeg vil præsentere, er den helt almindelige kortholder. En typisk kortholder har den funktionalitet, du har behov for, og passer perfekt ind i et moderne look. Kortholdere kan du finde i forskellige størrelser, omend de alle søger efter at være langt mere minimalistiske i designet i forhold til den traditionelle herrepung.

Kortholdere finder du ofte i enten stål eller læder, hvoraf det er op til dig at vælge den stilart, der klæder dig bedst. Hvad end du er mest til, så bør du blot sikre dig, at materialet i er høj kvalitet.

Hvis du er på udkig efter en stilren og elegant kortholder, der har den nødvendige funktionalitet og egner sig godt til at være med på farten, så kan jeg stolt anbefale denne lækre traveller kortholder fra Hugo Boss. Denne kortholder har et lækkert læder design i den stærke kvalitet, som kendetegner Hugo Boss. Hertil fylder kortholderen minimalt, hvorfor den altid er nem at have med på farten.

Pengeclips – smart måde at holde styr på dine sedler

For dig som ønsker at gøre det hele endnu mere minimalistisk – eller hvis du ikke har behov for at have flere kort med – så kan pengeclips ligeledes være et godt valg. Pengeclips gør det nemt for dig at holde samling på dine sedler på en smart og trendy måde. Pengeclips fås i flere varianter og designformer og de kan snildt bruges i sammenhæng med en fed kortholder.

Vil du gerne kunne holde styr på dine sedler på en smart måde, så kan du med fordel tage et kig på de stilede pengeclips fra Marjoe, hvor du med garanti kan finde den rigtige model for dig.

Kortholdere med pung

Befinder du dig i den anden boldgade, og har du brug for lidt ekstra plads i din kortholder – men vil du gerne bevare det minimalistiske og stilrene look – så kan en kortholder med pung være det helt rette valg.

En kortholder med indbygget pung er mellemvejen mellem en almindelig kortholder samt en klassisk pung, og giver dig således det bedste fra begge verdener. Du kan finde kortholdere med indbygget pung i ligeså mange stilarter og designs, som du kan finde almindelige kortholdere og punge. Ligeledes findes de i alverdens størrelser, hvilket gør det nemt for dig at finde den rette til dine behov.

Klassiske herrepunge

Som nævnt tidligere, så kan du sagtens benytte en klassisk herrepung, hvis du har brug for mere plads – eller hvis du blot føler dig mere komfortabel med en sådan model. Hvis du beslutter dig for at en herrepung er det helt rette for dig, så er det vigtigt, at du går efter det mere elegante og rene look, som passer perfekt ind i nutidens mode. Lidt senere i artiklen kommer vi ind på fordele og ulemper ved herrepunge kontra kortholdere, så du får nemmere ved at træffe det rette valg.

Ved du allerede nu, at en herrepung er det rette valg for dig, så findes der heldigvis en lang række af stilede herrepunge på markedet, som har et lækkert design og en solid kvalitet.

Et godt bud på en stilet herrepung kunne være denne elegante model fra Hugo Boss eller denne herrepung fra populære Tommy Finger. Personligt synes jeg, at begge disse herrepunge har et klassisk og stilet design, og de vil være et solidt valg for selv den mest kræsne mand.

RFID kortholdere og punge

Når vi taler om forskellige typer af herrepunge og kortholdere, så er vi nødt også at nævne RFID punge også. RFID står for Radio Frequency Identification og er en teknologi der beskytter mod digitalt tyveri.

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt med kreditkort, og mange betalinger mellem kort og terminal kan foretages på simpel vis ved blot at holde kortet tæt på terminalen. Det har således aldrig været nemmere at shoppe – men dog med en stor ulempe; risikoen for digitalt tyveri.

Kreative apparater gør det nemlig muligt for tyve at aflæse dine kortoplysninger, hvis blot de er i nærheden. Heldigvis kan kortholdere og herrepunge med indbygget RFID-teknologi sikre dig mod disse apparater, så du ikke skal bekymre dig unødigt.

RFID punge og kortholdere kan være et fremragende valg for dig, der ofte befinder dig i tætpakkede områder, eller for dig der blot ønsker at føle dig sikker til hver en tid. Og bare rolig – på trods af indbygget teknologi i pungen eller kortholderen, så findes der stadig flere modeller i trendy design.

Tiltaler RFID- teknologien dig, og ønsker du stadig design og kvalitet i særklasse, så kan du med fordel tage et kig på de populære modeller fra SECRID, som i dag er et af de absolut førende mærker inden for RFID punge.

Kortholder vs. Herrepung – hvad skal du vælge?

Du har nu et bedre overblik over mulighederne på markedet, og jeg har ligeledes præsenteret dig for en række solide anbefalinger, som du trygt kan gøre brug af.

Jeg mangler dog stadig at stille skarpt på, om du bør vælge en kortholder eller en herrepunge. I sidste ende er valget naturligvis op til dig – og begge varianter fås i fede modeller – men her giver jeg dig et par gode råd til at træffe den bedste beslutning for dig.

Kortholderen er uden tvivl det foretrukne valg, hvis du ønsker et minimalistisk og trendy look. Ligeledes er kortholderen er sublimt valg, hvis du foretrækker en model, der er nem at have med på farten. I modsætningen til en herrepung, så vil kortholderen fylde meget lidt – og den er derfor et godt valg for dig, der ønsker et mere elegant tilbehør.

Herrepungen er i modsætning til kortholderen det optimale valg, hvis du værdsætter plads frem for alt. En herrepung vil give dig en suveræn funktionalitet og anvendelig, hvorfor den ofte er et godt valg til hverdagsbrug. Herrepungen er muligvis ikke lige så elegant som kortholderen, men med de mange stilede modeller på markedet kan du sagtens finde dig en herrepung, der vil gøre underværker for dit look.

Det vigtigste at pointere er måske, at selvom der er for og imod for begge valg, så er der ingen der siger, at du kun kan benytte én type pung. Du kan nemlig med fordel anskaffe dig både en kortholder samt en herrepung og på denne måde få det bedste fra begge verdener.

Personligt benytter jeg gerne en trendy kortholder, når jeg skal i byen eller ikke behøver meget plads, og omvendt er det ofte herrepungen, der kommer i brug i hverdagen. Det fede ved kortholderen er nemlig, at den gør det nemt og ligetil for mig, når jeg ikke har behov for at havde alverden med i min pung – og ligeledes giver den en trendy finish på mit outfit. Omvendt render jeg ofte ind i situationer i hverdagen, hvor jeg har brug for mere plads i min pung, og her gør jeg gerne brug af en klassisk herrepung – naturligvis med et stilet design!

Har du begge dele, både en klassisk herrepung samt en trendy kortholder, så er du således godt stillet til enhver situation. Kendetegnet ved den elegante og moderne fyr er, at både hans tøj samt hans accessories passer til situationen – og det kan du nemt sikre dig ved at have både kortholdere og herrepunge klar i dit arsenal.

Husk at have fokus på kvalitet og funktionalitet

Selvom designet og stilen unægtelig er noget af det vigtigste, når du shopper ny kortholder eller herrepung, så bør du aldrig glemme at have fokus på kvalitet og funktionalitet. En kortholder eller pung af en solid kvalitet er det helt rette valg for den modebevidste fyr, og den vil uden tvivl bringe dig mest glæde.

Når alt kommer til alt, så handler kortholdere og herrepunge nemlig om mere end blot udseende, hvilket du naturligvis skal tage højde for. Både kortholdere og herrepunge har en vigtig funktion, som du ofte gør brug af, og derfor er kvaliteten helt afgørende. Endeligt så skal kvaliteten af din kortholder eller herrepung naturligvis være på niveau med dine outfits – så du kan ose af kvalitet på alle fronter og vise, at du har styr på dit tøj og dit tilbehør!

Anbefalinger, du har fået her i artiklen, er naturligvis alle af suveræn kvalitet. Du kan derfor trygt tage udgangspunkt i mine anbefalinger, hvis du vil vide dig sikker på et ordentligt produkt, der ikke blot er stilet men også solidt og lavet af gode materialer.

Konklusion

Du har nu fået et par solide råd i forhold til at finde den helt rette kortholder eller herrepung til dine behov. Ikke mindst ved du nu hvorfor, en elegant kortholder eller klassisk herrepung er et must for den moderne mand, der ønsker at vise sig fra sin bedste side.

Nu er næste del op til dig – så kom ud over stepperne og find din næste kortholder eller herrepung. Brug de råd du har fået til at finde dit match, eller tag et kig på mine anbefalinger, og så er du hurtigt på rette vej mod en lækker accessorie, der vil sætte prikken over i’et på din stil!