Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan kan du optimere din PC, så den bliver så god som ny

Alle computere bliver med tiden langsommere og langsommere. Der findes mange forskellige årsager til problemet. Den væsentligste  årsag, findes nok i, at programmer og styresystemer på computere kræver mere og mere, og at man i sin travle hverdag glemmer at få slettet de ting på sin computer, som man ikke længere bruger.

Heldigvis kan du selv gøre noget for at optimere din PC, så  inden du begraver din gamle computer, og render ned i din PC-forretning og køber en helt ny computer, skal du prøve at lave en rensning af computeren. Læs videre her, hvis du skal vide helt præcist, hvordan du laver en oprydning på PC.

Rens din harddisk

Harddisken er din computers lagringsplads, og det giver sig selv, at jo længere tid du har haft din computer, jo mere bliver det tid til en rensning af computeren. Det kan være, at du har gemt alle gamle feriebilleder og videoer. Og så er der også alle de gamle programmer, spil og dokumenter, som du ikke har brugt i evigheder, og som du har glemt alt om.

Alt hvad der ligger på din computer vil i sidste ende bidrage til, at din computer bliver langsom. Skal du lave en disk oprydning af din PC, skal du på din Windows-computer søge efter programmet diskoprydning. Her kan du udføre en oprydning af forskellige filtyper og filmapper. Udfør dette minimum et par gange om året for at optimere din PC.

Fjern startprogrammer

Har du en computer, der både er langsom til at starte op og fortsætter med at være langsom, så er startprogrammer ofte et rigtigt godt sted at kigge, hvis du ønsker at optimere din PC.

Mange programmer giver dig, når du er ved at installere dem, en mulighed for at vælge om programmet skal starte op hver gang, du tænder din computer. Programmer der starter op, når du tænder din computer, har en enorm påvirkning af hastigheden af din computer – både når den tænder og mens du bruger den.

Skal du se og fjerne startprogrammer, skal du blot søge efter ”startapps” på din computer. Herfra kan du vælge programmer fra, som du ikke længere bruger. Finder du i listen programmer, som du slet ikke bruger, kan du notere dem ned og efterfølgende søge efter programmet ”Tilføj eller fjern programmer” på din computer og slette programmerne helt. Det kan næsten ikke blive nemmere at optimere din computer.

Dette er blot to af de mere typiske måder at optimere en PC på, men der findes et hav af forskellige måder at gøre det på. Fælles for dem alle er, at de alle vil bidrage til, at du får en hurtigere computer og derved forlænger levetiden af den.

Klik her for flere råd om oprydning af din PC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News