Vejen til en mands hjerte går gennem hans mave, lyder et gammelt husråd. Men vi kan altså skifte kønnet i sætningen ud, og den vil stadigvæk være korrekt. Kvinder kan godt lide en mand, der kan begå sig i et køkken og kan trylle andet end parisertoast og lemlæstede omeletter sammen. Ikke at man bør øve sig i gastronomi af den årsag. For en mand bør kunne lave god mad for sin egen skyld.
Er køkkenet udrustet til kulinariske eventyr?
For fortjener man ikke at spise sundt og lækkert? Vil ens selvværd ikke have godt af, man laver sine egne retter fra bunden – i stedet for at købe fastfood eller varme fryseretter? Svaret er forhåbentlig ja til det første og afgjort ja til det andet spørgsmål. Men for at lave god mad skal man have det rette køkkengrej. Det er i hvert fald svært at lave beef wellington i mikroovn. Hvad skal kokken så have?
Hvad bør ethvert køkken have?
Starter vi med at se på generelle ting med mange anvendelsesmuligheder, bør han få nogle pander og gryder. Et stegepandesæt fra Funktion, en salatslynge fra By Tareq Taylor og et ovnfad fra HOLM er tre oplagte produkter at introducere ude i køkkenet. Hvad kan mere nicheprægede ting så være?
Det spørgsmål er der mange svar på.
Hvad med specialiseret køkkengrej?
Vaffeljernet er nok det mest kendte eksempel på et stykke køkkengrej, der tjener et meget specifikt formål. Et Blomsterbergs vaffeljern er et praktisk og moderne eksempel herpå. En anden maskine værd at overveje til ham, der kan lide at spise det samme igen og igen, er en paninigrill fra HOLM, da paninier i en vis forstand er den moderne pendant til den klassiske og lidt usexede parisertoast.
Med tiden finder han ud af, om han også bør få ”eksotisk” grej, fx en riskoger eller pastamaskine.