Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Alkoholbehandling til mænd

Næsten hver femte danske mand har et usundt forhold til alkohol. Et usundt alkoholforbrug kan medføre flere negative bivirkninger herunder kræftsygdomme, mave-tarmsygdomme, lungesygdomme og leverlidelser. Alkoholmisbrug kan endvidere medføre slemme psykiske lidelser. Og ligeledes kan alkoholmisbrug nedsætte gennemsnitslevealderen. Det anslås følgelig, at 2.900 dødsfald om året skyldes alkoholmisbrug.

I Danmark findes der dog flere behandlingstilbud, der tilbyder alkoholbehandling. Alkoholbehandling er målrettet behandling, der sigter mod at afværge et begyndende alkoholforbrug eller standse et igangværende forbrug. Nedenfor kan du læse mere om alkoholbehandling.

Alkoholbehandling hos A Misbrugsbehandling

Alkoholbehandling kan ske hos A Misbrugsbehandling, som er et behandlingscenter, der har over 20 års erfaring med misbrugs- og alkoholbehandling. Centeret tilbyder ambulant alkoholbehandling, hvilket betyder, at du kan passe dit arbejde og være sammen med din familie samtidig med, at du går i behandling.

Hos A Misbrugscenter anvender man blandet andet Minnesotakuren som behandlingsform mod alkoholbehandling. Minnesotakuren anses som den mest anvendte behandlingsform i hele verden, og den består af 12 trin til at blive ædru. Du kan læse mere om alkoholbehandling hos A Misbrugsbehandling og Minnesotakuren her.

Hvorfor skal jeg vælge alkoholbehandling?

At starte i alkoholbehandling er ikke en falliterklæring. Op i mod 900.000 danskere drikker mere end hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Alkoholisme er dermed ganske udbredt blandt helt almindelige mennesker. Men alkoholbehandling kan blive vendepunktet, der sikrer, at du finder tilbage på rette spor i livet og forbedrer din livskvalitet. 

Det kan være svært at stoppe selv

Omkring 150.000 danskere er afhængige af alkohol i en sådan grad, at de ikke kan stoppe uden alkoholbehandling. Og i løbet af de seneste år er antallet af personer, der er startet i offentligt finansieret alkoholbehandling steget med knap 50 procent. Hertil fastslår Sundhedsstyrelsen, at 68 procent af alle borgere, der modtog medicinsk alkoholbehandling i 2018, var mænd. Med andre ord kan et usundt forhold til alkohol være svært at bekæmpe på egen hånd. Alkoholbehandling kan være en god måde at komme ud af et alkoholmisbrug.

Forlæng din levetid

Statistikker viser, at levetiden i gennemsnit nedsættes med fire-fem år for de personer, der drikker mere, end hvad Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse anbefaler. For mænd er det maksimalt 14 genstande pr. uge. I 2018 indestod mænd for 73 procent af alle alkoholrelaterede dødsfald. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at man ikke drikker mere end fem genstand på én gang. Alkoholbehandling kan derfor være en måde at forlænge din levetid til glæde for dig og dine nærmestes. 

Minnesotakuren er den mest anvendte behandlingsform i verden

Minnesotakuren, der anvendes hos A Misbrugscenter, er anslået til at være det mest benyttede program i verden til alkoholbehandling. Behandlingsformen var oprindeligt tiltænkt til behandling af alkoholmisbrug, men Minnesotakuren anvendes også mod en lang række andre misbrug i dag eksempelvis narkotikamisbrug og ludomani. Minnesotakuren, der er opbygget som et 12-trins program, er baseret på tidligere misbrugeres erfaringer og råd til at overvinde alkoholmisbrug. Behandlingen hos A Misbrugscenter forestås derfor også af tidligere misbrugere, da de ved, hvad det kræver at gennemgå alkoholbehandling. Det sikrer, at du kan genetablere et stabilt og trygt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News