Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ultimativ test: Skægpleje- og cremeprodukter

Skægcreme, -olie og -shampoo – ja, det er nemt at miste overblikket i markedet af produkter, der kan hjælpe dig med at holde dit skæg flot, fyldigt og farverigt. I denne guide, som vi har døbt den ultimative test af alverdens skægpleje- og cremeprodukter, har vi samlet det bedste af det bedste med anerkendte produkter, der alle har klaret sig godt i diverse forbrugertests og magasiner. Vi linker også til produkterne her i vores skægpleje-test, så du nemt kan finde dem og sikre, at din toilettaske eller badeværelsesskabet hurtigt er fyldt op med alt det, du skal bruge, for at dit skæg står knivskarpt. 

Lad os dykke ned i de enkelte produkter – vi kommer omkring alt fra skægolie og skægshampoo til creme til skægget og andet til generel skægpleje. Vi vil i løbet af testen komme omkring følgende produkter og modeller:

ForhandlerModelTypeAndetPris
OLDSCHOOLMANGammeldags barbergrejssætSæt, herunder balsam, olie mv. Læder-etui299 kr. 
Made4MenBeardsley ShampooSkægshampooKan også bruges til hår139,95 kr. 
Made4MenNjord Beard Starter KitSæt, herunder olie, kam mv. Godt starterkit350 kr. 

Gammeldags barbergrejssæt fra OLDSCHOOLMAN

Første produkt her i vores skægpleje-test. En rigtig mand har et fyldigt og flot skæg, der er velplejet og sætter prikken over i’et på et skarpt outfit og en professionel attitude. Og enhver mand med respekt for sig selv bør eje dette gammeldags barbergrejssæt fra OLDSCHOOLMAN. Her er ikke sparet på noget, og du får følgende ting, du ikke kan undvære, hvis du vil passe og pleje dit skæg som en gentleman:

 1. Skægolie – 30 ml. med Sandalwood-aromaduft.
 2. Skægbalsam – 30 g med Cologne-aromaduft.
 3. Sort, lækker og blød stoftaske.
 4. En klassisk skægkam i træ.
 5. En klassisk skægsaks. 
 6. En gammeldags barberkniv/foldekniv i rustfrit stål. 
 7. Skægbørste i træ.
 8. Læder-etui.
 9. 10 stk. engangsbarberblade.

Der er med andre ord alt det, du skal bruge for at opretholde et flot skæg, og du går hverken ned på skægbalsam, skægolie eller udstyr i form af sakse eller barberblade. Uanset om du allerede er en skæg connaisseur, der i årevis nøje har vedligeholdt dit skæg, eller om du er helt ny inden for skægplejens verden, giver sættet fra OLDSCHOOLMAN dig en værktøjskasse, der ville gøre enhver barber stolt. Det hele kommer desuden i den bedste oldschool- og gentleman-ånd, der kendetegner webshoppen OLDSCHOOLMAN. 

For den relativt beskedne pris får du et gennemført barbergrejssæt til den kvalitetsbevidste mand, der ikke vil gå ned på udstyr og gerne betaler lidt ekstra for at få det bedste af det bedste. Du kan læse mere om sættet på forhandlerens hjemmeside, hvor du også finder et bredt udvalg af andre produkter til den klassiske, men stadig moderne mand. Hvis det er sidst på måneden, eller du gerne vil have nyheder om andre tilbud fra OLDSCHOOLMAN, kan du med fordel tilmelde dig deres nyhedsbrev. Så får du alt fra tilbud og rabatter til nye produkter direkte i din indbakke. 

Find pakken her

Beardsley Shampoo – tårnhøj kvalitet til konkurrencedygtig pris

Det næste skud på stammen er en lækker skægshampoo fra mærket Beardsley. Her er tale om en shampoo, der primært er egnet til skægpleje og en naturlig del af vores test, men som også kan anvendes til dit hår, hvis du skulle stå i en situation, hvor du er løbet tør. Shampooen er et perfekt supplement til vedligeholdelse og pleje af dit skæg med afsæt i balsam og olie, men kan også sagtens være dit eneste og primære redskab i kampen mod et famlende skæg. 

Beardsley Skægshampoo er fremstillet med udgangspunkt i naturlige, botaniske ingredienser og blødgør og renser skægget, mens din hud bliver beskyttet mod udslæt og irritation. Oven i købet får du en duft og smag af ”Wild Berry”, der ifølge folkene bag er så uimodståelig for det modsatte køn, at de kalder den ”kissable”. 

Vær opmærksom på, at når du stopper med at barbere dig, så kan din hud reagere på dette ved at øge produktionen af døde hudceller. Her kan Beardsleys skægshampoo være lige det, du mangler. Ved at vaske dig hyppigt hermed virker Beardsley nemlig beroligende på huden i de første uger, hvor ethvert skægprojekt kan være en smule udfordrende, hvis man ikke har prøvet det før. 

Men tag ikke vores eller Made4Mens ord for gode varer. Tjek eventuelt kundernes bedømmelser under produktsiden, hvor Beardsley skægshampoo scorer et rent 5-tal ud af 5 mulige med over 20 bedømmelser bare hos Made4Men. Det er især duftevnen og selvfølgelig resultatet, det bløde skæg, der fremhæves som de store trækplastre.

Samlet set får du en skægshampoo, der er til at betale, men som er rigtig god til både nye skæg-growers, men også garvede gentlemen. Made4Men er desuden et oplagt sted at handle skægcremer og andre plejeprodukter, så med to tillidsfulde aktører er du i helt trygge hænder. 

Find produktet her

Njord Beard Starter Kit – få en drømmestart til din skægkarriere

Ja, du tænker nok: ”endnu et starterkit?”. Men vi kan simpelthen ikke få armene ned over dette lækre starterkit fra Njord, der er Guds gave til alle nye growers, der gerne vil vokse et ordentligt skæg og forstår vigtigheden af at pleje det løbende. Njord har nemlig begået et mesterværk af et skægsæt, der favner vidt og bredt, men samtidig holder kvaliteten så høj, at du er garanteret en drømmestart til din skægkarriere, hvis du sætter din lid til startersættet. 

Er du så heldig at få dette starterkit i gave til jul eller fødselsdag, eller vil du forkæle dig selv, kan du se frem til at få følgende lækre ting: 

 1. Njord Beard Wash
 2. Njord Beard Oil
 3. Njord Beard Comb
 4. Njord Beard Brush
 5. Njord Skægsaks.

Du kan vælge at købe alle tingene separat, men ved at gå med sættet får du samlet skægplejeudstyr for 725 kr. til den nette sum af 350 kr. Det er en rabat, der er til at tage og føle på og er denne skægpleje-tests absolutte tilbudsbasker. Og det er selvfølgelig uden, at der er gået på kompromis med den vanlige høje kvalitet fra Njord, der er kendt for sine gennemførte produkter. Det er ikke for sjov, at Njord hurtigt har fundet vej til de største butikker både online og i forretninger som Matas.

Med Njord Beard Wash får du en simpel, mild skægvask, der holder skægget rent, sundt og flot. Olien sikrer, at dit skæg får den fugt og de nærende olier, som skal til for at værne dit skæg mod vind og vejr herhjemme. Kammen, der er fremstillet i pæretræ, er designet til at håndtere alverdens former for skæg, og så er den praktisk, så du kan have den med dig overalt. Sidst, men ikke mindst får du som nævnt en skægbørste, der kan fjerne uren hud, ligesom at du med skægsaksen i rustfrit stål kan studse dit skæg løbende, så det fremstår velsoigneret. 

Alt i alt en værdig del af denne skægpleje-test, som vi bare ikke kunne udelade. Du kan finde starterkittet på Made4Men, der også har flere billeder og yderligere beskrivelser af indhold, mængder mv. Giv det et forsøg – det kommer du ikke til at fortryde! 

Find produktet her

Ingen skægpleje-test uden tips: 5 gode råd til pleje af dit skæg

Nu har vores skægpleje-test beskrevet de tre produkter, vi er helt overbeviste om, at du ikke kan eller skal leve uden, hvis du er seriøs omkring dit skæg. Men vi kan selvfølgelig ikke have en ultimativ test uden også at give dig et par gode tips med på vejen til, hvordan du generelt kan sikre et flot og fyldigt skæg. Det har vi dedikeret de sidste afsnit til, hvor vi har samlet 5 råd og anbefalinger, der forhåbentlig kan sikre, at du ender ud med et prægtigt skæg, der er en vaskeægte gentleman værdigt. 

Spis sundt – dit skæg er, hvad du spiser

Et gammelt ordsprog lyder, at man er, hvad man spiser. Og det gælder også ift. din hår- og skægvækst. Hvis du sørger for at spise sundt og varieret, giver du din krop de rigtige byggeklodser, der skal til for at sikre, at din hårvækst er naturlig og har de rette forudsætninger. Vi vil ikke gå ind i en større diskussion om, hvilke former for diæter eller kostsammensætninger, der er bedre end andre, men sørg generelt for at spise varieret og sundt. Det gælder naturligvis i alle livets facetter. 

Dyrk motion, og få sovet

Det næste råd er en smule i samme boldgade som det første. Vi ønsker ikke at lyde som en formanende mor, men vil du gerne have flot, naturligt skæg, ja, så er søvn og regelmæssig motion en vigtig del af opskriften herpå. Ikke nok med at det er med til at bidrage til dit generelle helbred og sikre, at kroppen har det godt. Nej, så er søvn en afgørende faktor for kroppens såkaldte væksthormoner, ligesom at det også er den mest naturlige måde at bekæmpe og nedsætte dit stressniveau. Som bekendt kan stress føre til hårtab, og det gælder for så vidt angår også skægvæksten. Hvis du gerne vil pleje dit skæg og sikre en hårvækst, der fordrer et flot skæg, ja, så skal du altså sørge for at få rigeligt med søvn og motionere, så din krop i hvert fald ikke er det, der holder skægget tilbage.

Barber eller studs dig oftere!

Hvis du især døjer med at have svært ved at vokse et skæg, så kan det være en løsning at barbere dig oftere. Jo mere regelmæssigt du barberer dit skæg, desto større er chancen for, at det bliver stærkere og formår at gro hurtigere tilbage. Det er vigtigt, at din skraber er skarp og kan tage hårene helt nede ved hårsækkene for størst mulig effekt. Så hvis du har en sløv skraber, der ikke kan komme helt i bund, så anskaf dig en ny, eller få din nuværende slebet, så du er sikret et godt resultat. Hvis du grundlæggende har formået at vækste dit skæg, men gerne vil have det til at stå skarpere eller vokse mere på udvalgte steder, så kan en målrettet og løbende studsning være katalysatoren, der lige giver skægget det sidste skub. 

Vask dit ansigt, og hold det rent – hele tiden

Dit ansigt og huden er selve basen for dit skæg, og derfor er det vigtigt, at du også arbejder med denne del og ikke kun nøgternt selve skægget. Hertil kan anbefales, at du anvender en god ansigtsvask (fx nogle af dem, du finder ovenfor) og kombinerer det med en grundig vask. Dette sikrer, at der ikke er alverdens snavs, bakterier og andet skidt på de områder, hvor dit skæg skal gro, ligesom at porerne bliver rene, hvilket også bidrager til at undgå indgroede hår. Her kan med fordel anbefales Njords Face Wash, der ikke bare opfrisker huden, men også sikrer, at den ikke udtørrer. Du forebygger også tilstoppede porer og andre urenheder, der kan give dårlige forudsætninger for en flot skægvækst. 

Kosttilskud kan være nøglen

Vi har kort været omkring den rolle, din kost spiller ift. din skægvækst. Men hvis du gerne vil sætte turbo på en (sund) skægvækst, så kan kosttilskud af forskellige slags være lige det, der gør tricket. Kosttilskud skal naturligvis være en del af en samlet kostsammensætning, men det er også en god måde målrettet at få nok af de vitaminer og mineraler, du ikke får nok af, og som måske kan være årsagen til, at dit skæg ikke vokser nok eller ikke får den glød, du håber på. Made4Men forhandler mange kosttilskud med fokus på netop skæg, så hvis du har brug for inspiration, kan du tage et kig her. 

Vi håber, at ovenstående skægpleje-test har klædt dig bedre på til at vokse det skæg, du altid har drømt om. Det er selvfølgelig en proces, men med ovenstående skægplejeprodukter har du lagt en god base og sikret dig selv og din krop de rette forudsætninger til at lykkes med skægprojektet. Du kan læse mere om de enkelte produkter hos forhandlerne, hvor du også kan finde mere information om, hvad de enkelte produkter er fremstillet af, og hvilke skægsituationer de er velegnede til. Tilbage er der blot at ønske ”happy shaving” – og tøv ikke med at smide en kommentar, hvis du har nogen spørgsmål. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News