Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ansigtscreme til mænd – hvilken hudpleje har du brug for?

Find den rigtige ansigtscreme til mænd med guiden her

Der er et hav af muligheder, når det kommer til ansigtscreme og hudplejeserier – også til mænd. Det er vigtigt at finde den helt rigtige ansigtscreme, som passer til din hudtype. Der findes nemlig vidt forskellige varianter afhængigt af, om din hud er tør, fedtet eller normal. Du tænker måske, at det er irrelevant med ansigtspleje til mænd, men det mener vi bestemt ikke, at det er. Din hud og specielt dit ansigt er udsat for lidt af hvert i løbet af en dag, hvorfor vi vil komme med lidt forskellige produkter, som kan give dig en sundere og pænere ud. 

Hvis du plejer din hud, vil du hurtigt kunne se en forskel, idet du kan slippe for urenheder, tør hud eller rødmen. Det kan være, at du er en af de mænd, der barberer sig hver dag, eller du dyrker måske meget sport? Så er det værd at investere i en creme – også selvom du ikke lige er sportstypen. For at se hvilken hudtype du har, skal du først vaske dit ansigt og tørre det, efter to timer skal du se dig selv i spejlet i et godt lys. Du vil kunne se i spejlet, om huden virker fedtet eller tør – eller helt normal. Det kan også være, at du kan mærke din hudtype ved at røre i ansigtet. Virker dine hænder fedtet, tørre eller normale efter at have rørt i ansigtet?

Vores anbefalinger i hudpleje

L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Lotion – En god ansigtscreme til normal hud

Når du har forsøgt dig med vores lille hudtype-test, har du måske konkluderet, at du har en normal hudtype. Med en normal hudtype kan du storset vælge alle typer for ansigtscreme og ansigtspleje, hvilket gør udvælgelsesprocessen lidt nemmere. L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Lotion er en god og ikke mindst fedtfri lotion. Den leverer kvalitet til en god pris, og den kommer i en god rejsevenlig størrelse. Det er derfor også en ansigtscreme, som du kan have med i kufferten på flyet. 

 • Fedt fri
 • Fjerner træthedstegn
 • Trænger hurtigt ind
 • Rejsevenlig størrelse

L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Lotion er spækket med gode mineraler, som nemt og hurtigt trækker ind i din hud. Dens mineraler er med til at styrke huden og dermed give den ny energi, som du hurtigt vil se efter et par uger med denne hudpleje fra L’Oréal. Derudover er mineralerne også med til at fjerne træthedstegn fra ansigtet. 

Du får kvalitet for pengene med en L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Lotion. Ansigtscremen er 50 ml, og den kommer med en pumpe. Det vil sige, at du ikke selv skal vurdere, hvor meget du skal massere ind i ansigtet. Det klarer pumpen for dig. Hvis du alligevel synes, at den giver for meget, kan du eventuelt presse den halvt ned i stedet for helt, og hvis du synes, at den giver for lidt, så kan du pumpe en gang mere. Du skal bruge den 1-2 gange om dagen – det kunne være om morgenen og om aftenen. Husk at vaske dit ansigt i vand, inden du bruger den. 

Njord Moisturiser – En ansigtscreme til mænd med tør hud

Hvis du har tør hud i ansigtet, er det vigtigt, at du bruger en creme i stedet for lotions eller gels. En creme sørger for, at huden holder længere på fugten, hvilket er nyttigt, hvis din hud er tør. Jo tørrere din hud er, desto tykkere skal cremen være. Denne ansigtscreme er dansk produceret, hvorfor ansigtscremen også egner sig godt til det skandinaviske vejr og de skandinaviske hudtyper. Selvom ansigtscremen giver fugt til huden med det samme, er den ikke særlig tyk. Dette ser vi som et plus, da den sørger for, at din hud bliver plejet med fugt, men den fedter ikke, som en meget tyk creme med samme effekt kunne gøre. 

 • Let og tynd med hurtig absorbering
 • Fugter og stimulerer huden
 • Ideel til alskens hudtyper

Hudplejen fra Njord er naturlig, og den er fyldt op med gode vitaminer, mineraler og vegetabilske ekstrakter. De er alle med til at give din hud fugt og energi, men den vil også gøre din hud mere blød. Som sagt er den ikke fedtet eller klistreret. Ansigtscremen fra Njord bliver lynhurtigt absorberet af din hud, som suger alle de gode ingredienser til sig. Det er en hudpleje til mænd, som også ser maskulin ud. Du vil i hvert fald ikke føle dig feminin, hvis du trækker denne op af sportstasken. 

Denne ansigtscreme kommer også med en doseringspumpe, hvilket igen er superfint og meget medgørligt. Du skal huske at vaske dit ansigt inden brug og tørre det med et rent håndklæde. Derefter skal du massere ansigtscremen ind i huden, så det bliver fordelt i hele ansigtet. Brug gerne denne ansigtscreme dagligt og gerne både om morgenen og om aftenen. Derudover er denne dagcreme også god til at fugte huden, efter du har barberet dig. Det er nemlig vigtigt at fugte ansigtet efter barbering, da barberbladene slider det gode fedt fra huden væk. 

Beaute Pacifique Oil-free moisturizer – Hudpleje til mænd med tendens til fedtet hud

Det er vigtigt, at du finder en ansigtscreme uden olie, hvis du har fedtet hud. Olie vil ikke hjælpe på dit problem, det vil egentlig bare gøre det værre, da du så både får olie fra ansigtscremen og fra huden. Vi anbefaler derfor, at du tjekker ingredienserne på en ansigtscreme, inden du køber den – især hvis du har fedtet hud. Vælger du en ansigtscreme med olie, vil du få endnu mere fedtet hud, hvilket ikke er behageligt for dig eller din hud. 

 • Olie-fri hudcreme
 • Fugter og blødgør huden
 • Balancerer skinnende hudflader

Beaute Pacifique laver mange forskellige ansigtscremer, og mange tror, at det kun er kvinder, som kan bruge dette mærke. Produkterne er neutrale i både duft og udseende, hvorfor vi ikke kan se, hvorfor du ikke skulle købe Beaute Pacifique Oil-free Moisurizer, hvis du har fedtet hud. Det er en lotion, som hurtigt arbejder sig ind i huden. Den vil efterlade en tør overflade, så du slipper for et fedtet udtryk, men i stedet opnår et friskt udtryk i huden. 

Beaute Pacifique har klinisk dokumentation på sine produkter, hvorfor du også har en sikkerhed i, at produkterne kan det, som de lover. Prisen er selvfølgelig også derefter, men du har dokumentation på, at du får noget for pengene. Denne ansigtscreme skal også påføres hver dag efter, du har vasket ansigtet. På den måde opnår du det bedste resultat, hvor din skinnende og fedtede hud forsvinder til fordel for en sund og mat hud.

Sommersets SPF 15 – Ansigtscreme med solfaktor

Det er smart at have en ansigtscreme med solfaktor, især hvis du ikke lige får brugt solcreme henover næsten, når solen lige kigger frem på en forårsdag. Solens stråler er hårde, og de er især hårde ved vores ansigt, da huden på kroppen ofte er beskyttet af vores tøj. Der findes mange forskellige slags ansigtscreme med solfaktor, hvor vi har valgt Sommersets SPF 15, da denne også er rigtig god til efter barbering. 

 • Genopretter naturlig fugtbalance
 • Indeholder solfaktor mod UVA- og UVB stråler
 • Fungerer som aftershave

Sommersets SPF 15 indeholder sheabutter og hyalorinsyre, som er med til at vedligeholde hudens naturlige balance efter barbering. sheabutter er også kendt, som hudens bedste ven, da den er fyldt med A-vitaminer og E-vitaminer. Det er derfor også en a vitamin creme, hvilket er godt for huden. Derudover indeholder den som sagt solfaktor, der beskytter mod UVA-stråling og UVB-stråling. Det er selvfølgelig ikke nok til at solbade med, men til daglig brug, hvor du ikke er konstant i sollys. 

Biotherm Homme Aqua Power – En populær ansigtspleje til mænd

Denne ansigtscreme har den målsætning, at den skal være fugtgivende – og det er den virkelig også. Det er lige før, du kan mærke, at din hud suger fugten til sig, mens den efterlader et tilfreds og forfrisket resultat. Du kan bruge denne hudpleje, hvis du har normal eller tør hud. Den vil ikke gøre nogen skade, hvis du har tør hud, idet den er så fugtgivende, hvilket din hud har brug for, hvis du har tør hud i ansigtet. 

Specielt ved Biotherm Homme Aqua Power:

 • Fugter og genopretter blød hud
 • Indeholder naturlige alger (Life PlanktonTM)

Biotherm Homme Aqua Power indeholder en alge kaldet Life PlanktonTM, som findes i de varme kilder i Frankrig. Ingredienser som disse er med til give huden fugt, blødgøre huden og give huden et helt nyt og forfrisket liv. Biotherms produkter er af god kvalitet, og du får, hvad du betaler for. Denne ansigtscreme kan give din hud den fugt, som den hungrer efter og efterlade et blødt og sundt resultat. 

Clarins Men Super Moisture Gel – En af de bedste fugtighedscremer

Fugtighedscremen fra Clarins er en gel, som fugter og giver din hud helt ny og frisk energi. En gel er specielt til dig med fedtet hud. Gel er nemlig vandbaseret og vil oftest ikke indeholde olie. Når du masserer en gel ind i huden, vil du opdage, at den lægger sig på huden som et tyndt lag film, hvilket er en af grundene til, at en gel er god til fedtet hud. Ydermere er en gel også brugbar i sommermånederne, hvor du sveder mere. Nogle personer har tendens til, at cremen ikke vil trænge ind i huden, når de sveder mere end normalt, hvor den lægger sig i en hinde uden på huden, som gør den fedtet. Så hvis du døjer med dette, når temperaturerne stiger, så kan du med fordel skifte til en gel i stedet. 

Specielt ved Clarins Men Super Moisture Gel:

 • Fugter og nærer alle hudtyper
 • Indeholder mild og nærende planteekstrakt 

Clarins Men Super Moisture Gel er fra den luksuriøse hudplejeserie. Clarins er et anerkendt kosmetikmærke, som har styr på sin videnskab og sine produkter. Produkterne er oftest ansigtscremer uden kemi, hvilket gør dem til naturlige produkter. I denne ansigtsgel er der både bisongræs, kinesisk galanga og portulak, som er med til skabe en kølende, opstrammende og nærende effekt på huden. Denne gel er derfor også til dig, der gerne lige vil strammes lidt mere op i huden. 

Som sagt absorberes en gel meget hurtigt, hvilket denne fra Clarins også gør. Denne hurtig absorberende effekt gør, at huden ikke bliver efterladt fedtet, hvilket helt sikkert er et plus, hvis denne gel skulle være med i en ansigtscreme test. Udover at den er god til fedtet hud – også forebyggelse af fedtet hud – er den rigtig nyttig mod ekstra tør hud. Den absorberes så hurtigt, at fugten bliver rigtig intens inde under huden, da huden suger fugten til sig. 

Menslifes anbefaling til ansigtscreme til mænd

Vi kan ikke understrege nok gange, hvor vigtigt det er at have en ansigtscreme, og hvor vigtigt det er at have en ansigtscreme, der passer til din hudtype. Vi er kommet med nogle anbefalinger, der er egnet til både tør, fedtet eller normal hud. Derudover har vi fundet ansigtscreme med solfaktor, som beskytter dit ansigt meget mere. Der er et kæmpe udvalg, og der skal helt sikker nok også være noget hudpleje, som passer lige til dig og din hudtype, om det så er økologisk creme eller creme mod anti aging. 

Det er svært at finde den bedste ansigtscreme eller en vinder af den bedste ansigtscreme test, da alle hudplejeserier gør noget forskelligt. Der er forskellige prislejer, funktioner og til forskellige hudtyper, hvorfor svaret på en test vil være individuelt. Hudpleje er vigtigt, da det handler om at passe på din hud – det gør du ved hjælp af en creme, som passer til præcis din hudtype. Det er ikke sikkert, at den hudpleje din ven bruger, er den rette hudpleje for dig. 

Undersøg din hud, hvordan mærkes den, hvordan ser den ud – føl dig frem, hvad giver dig det bedste resultat? Det kan lige så godt være den billigste, som det kan være dyreste. Vores hud er det mest udsatte på kroppen, hvorfor vi bestemt er tilhængere af, at du passer på den. 

Hvordan vælger du den bedste ansigtscreme til mænd?

Ansigtspleje til mænd er som udgangspunkt ikke forskellig fra den ansigtspleje kvinder bruger, men alligevel er der nogen åbenlyse forskelle. Alt hud har behov for den samme slags pleje, så de grundlæggende ingredienser i cremerne er de samme. Den store forskel ligger i duften og emballagen som er mere maskulin når der er tale om hudpleje til mænd.

Hvad du skal vælge kommer derfor an på, hvilke hudtype du har, hvilken duft du er til og hvilket kvalitets niveau du går efter. Men før du kan vælge din hudpleje skal du vide hvilken hudtype du har. Se guiden her.

Hudpleje er der forskel?

Hudpleje til mænd og kvinder er kun forskellig i duft og emballage. Grund ingredienserne er de samme.

Men der findes mange forskellige typer produkter til forskellige behov. En creme er ikke bare en creme og der er stor forskel på hvad der er bedst for din hud.

Hvis du allerede kender din hudtype anbefaler jeg cremerne her under. Hvis ikke kan du let finde din hudtype med guiden her.

Hudpleje til mænd 

Din hud har brug for pleje hver dag. Hvis man plejer sin hud hver dag, kan man slippe for tør hud, rødmen, urenheder, bumser og irritation. Mænd, der barberer sig ofte, har særligt brug for ansigtspleje. Barberbladene kan skrabe noget af hudens fedtlag af, hvilket gør huden mere følsom og udsat. Din hud mister desuden en stor del af fugten, hvis du bevæger dig meget, så pak med fordel en fugtighedscreme med i sportstasken.
Generelt er det en god idé for alle mænd at vaske ansigtet en til to gange dagligt med vand, rensecreme eller en plejende ansigtsrens. Efter vask bør man duppe huden tør i stedet for at gnide. Herefter påsmøres en passende ansigtscreme. Har du langt skæg, findes der desuden cremer, som kan bruges til både skægget og huden.
En god ansigtscreme kan holde huden frisk og behagelig dagen lang. 

Kender du din hudtype?

Det er vigtigt, at du bruger hudplejeprodukter, der matcher din hudtype. Om du har tør, normal eller fedtet hud har stor indflydelse på hvilken creme du skal vælge. Hvis du vælger forkert kan ansigtscremen risikere at have en negativ effekt på din hud eller som minimum være ubehagelig for dig.

Din hudtype, afhænger af din huds naturlige fugtbalance. Det vil sige, hvordan hudens fugtbalance er, uden tilførsel af fugtighedscreme eller andre hudplejeprodukter.

Hvis du vasker dit ansigt med en mild ansigtsvask og vand, vil du efter cirka to timer kunne bestemme din hudtype. På det tidspunkt har huden nemlig stabiliseret sig med sin naturlige fugtbalance igen.

Find din hudtype

Vask dit ansigt i en mild sæbe eller bare vand. Efter to timer vil du kunne mærke den hudtype du har.
Tør hud: huden føles tør og skaller lidt
Olieret hud: huden har fået en fedtet overflade
Normal hud: huden føles helt normal

Find din hudtype

Tag et grundigt kig på din hud i et skarpt lys, så burde du kunne se, hvordan din hud tager sig ud. Læg mærke til, om din hud er tør og eventuelt skaller, eller om den er blank og måske endda med en olieret overflade. Hvis ingen af delene er tilfældet, er det fordi, du har en normal hudtype.

Hvis du stadig er i tvivl om din hudtype, kan du også mærke efter med fingrene, så du får en fornemmelse af, om din hud er til den tørre eller fedtede side.

Med denne simple proces burde du forholdsvis nemt kunne bestemme, om du har brug for en ansigtscreme til tør, fedtet eller normal hud.

I enkelte tilfælde kan det også være, at du har enkelte, små områder eller plamager med en anden fugtbalance. Så kan det være nødvendigt at benytte flere forskellige ansigtscremer, fordi du har en kombineret hudtype.

Fedtet hud

Fedtet hud er lig med en høj fugtighedsbalance. I så fald har du brug for hudplejeprodukter, der tilfører minimal fugt, fordi din hud kan klare sig selv langt hen ad vejen.

Du vil særligt kunne spotte den fedtede hud i T-zonen omkring pande, næse og hage, hvor huden har tendens til at blive mere og mere skinnende i løbet af dagen.

Det er ikke ensbetydende med, at en ansigtscreme er overflødig. Hudpleje indebærer flere elementer end blot den fugtgivende. Uanset hvilken hudtype du har skal ansigtet stadig bruge nærende ingredienser og beskyttelse mod blandt andet solens skadelige UV-stråler.

Hvis du har fedtet hud, skal du gå efter de produkter, der er fri for olie og ikke fedter for meget.

Normal hud

Hvis du har en normal hudtype, er du forskånet for de fleste problemer, som andre måske oplever i hyppigere grad. Selv om du glemmer at pleje og fugte din hud, undgår du normalt alligevel, at dit ansigt slår ud eller generer dig.

Hvis du har normal hud, er det ikke desto mindre stadig vigtigt at pleje den med en ansigtscreme, så du sikrer, at fugtbalancen opretholdes og skadelige påvirkninger udgås. Det gælder i så fald om at finde en ansigtscreme til normal hud.

De fleste mennesker har en hud, hvis fugtbalance enten hælder til den fedtede eller tørre side. Kun ganske få personer har helt normal hud. På trods af navnet er det faktisk slet ikke så normalt.

Tør hud

Føles din hud tør og stram efter vask, har den brug for en ansigtscreme, der tilføjer både fedt og fugt. Tør hud kalder på en ansigtscreme, som indeholder fugtbevarende stoffer.

En tør hud producerer i sig selv ikke nok fugt og fedt. Derfor bør du anvende produkter, der giver din hud fedt og fugt i rigelige mængder.

Hvis du har en tør hudtype, bør du også undgå overdreven brug af vand, sæbe og andre rengøringsmidler. Det kan påvirke din huds fugtbalance endnu mere til den negative side.

Det er meget almindeligt, at dit ansigt rammes af tørhed i vinterhalvåret, hvor luftfugtigheden generelt er lavere. Oplever du pludselig at få en strammere og mere tør hud, kan det være en fordel at skifte over til en ansigtscreme målrettet tør hud, selv om du er vant til at bruge noget andet. På den måde undgår du, at huden udtørre yderligere, inden det igen bliver sommer og solskin.

Du bør altid lægge mærke til, hvilke ingredienser der er i den ansigtscreme, du er ved at købe. Særlig skrappe produkter kan have den uheldige virkning, at de forskubber din huds fugtbalance.

Hvis du for eksempel har en normal hudtype, er det yderst uheldigt, hvis du formå at skade dens struktur så meget, at du pludselig får tør eller fedtet hud. I værste fald kan en hidsig ansigtscreme give bumser eller rynker. Det vil du naturligvis gerne være foruden.

Hvad er en god ansigtscreme?

Der udkommer hele tiden nye og forbedrede produkter, men hvad er det egentligt, der gør en ansigtscreme god?
Det kan være svært at besvare, men der er dog nogle egenskaber, som gør en ansigtscreme god.
En god ansigtscreme tilfører ekstra fugt til huden hele dagen uden at fedte, hvilket gør at huden ser friskere ud. En god ansigtscreme stimulerer dannelsen af elastin (gør huden elastisk) og kollagen (giver huden styrke).
Har man pigmentforandringer, kan en god ansigtscreme være med til at formindske disse.
Ansigtscreme skal vælges ud fra ens egne behov, da de kan forskellige ting, men generelt kan en god ansigtscreme bruges til flere formål og passer til mange slags hudtyper.

Find den optimale ansigtscreme til din hudtype

Hvem vil ikke gerne have en lækker hud, samtidig med at ansigtscremen lever op til sit vigtigste ansvar, nemlig at beskytte og fugte huden.

Så snart du kender din hudtype, er det nemmere at vælge den fugtighedscreme, der skal tjene dette formål. Der findes cremer til alle slags hudtyper. Du har ingen grund til at frygte, at der ikke findes en ansigtscreme til mænd, som er perfekt til dig.

Hvis du har kombinerede hudtyper i dele af ansigtet, kan der være behov for to forskellige hudplejeprodukter til at værne om dit ansigt.

De fleste ansigtscremer er fyldt med vitaminer og mineraler, som medvirker til at booste, behandle og pleje din hud, så dit ansigt holder sig smukt og friskt langt ud i fremtiden.

Vælg altid en creme som passer til din hudtype

Du får en bedre komfort hvis du vælger en creme som passer til din hudtype. Det bliver surt at gå rundt en hel dag, med en creme som enten er tørret ud eller ikke vil trække ind.
Du kan altid se på en creme hvilke hudtype den er til.

Ingredienser i ansigtscremen

Du bør ved enhver lejlighed orientere dig om, hvorvidt en ansigtscreme til mænd indeholder parfume, farvestoffer eller andre ingredienser, som kan virke generende, hvis din hud er overfølsom over for bestemte ting.

Tjek op på, om du har nogle allergier, og om der i givet fald er nogle ingredienser i det respektive produkt, som du ikke kan tåle.

En ansigtscreme skal være effektiv, men det er nok så vigtigt, at den også er skånsom mod dit ansigt, som selv sagt er et af din krops mere sarte områder. Ansigtet er jo, ja, dit ansigt udadtil, så du har alle gode grunde til at tage dig godt af det, så du bevarer en sund hud i mange år frem.

Én ting er at anvende en god og nærende ansigtscreme. Det er imidlertid også vigtigt at rense dit ansigt, så cremen får de bedst mulige vilkår for at virke efter hensigten. I det følgende afsnit giver jeg dig en overkommelig oversigt over, hvordan du gør det til en dagligdagsrutine at rengøre dit ansigt, før du smører det ind i ansigtscreme.

3 trin: Den perfekte ansigtspleje rutine

Det er en rigtig god idé at pleje din hud hver eneste dag, hvis du ønsker at bibeholde et sundt ydre. Du bør som minimum rense og pleje din hud hver aften inden sengetid. Som mand bruger du nok næppe makeup, men dit ansigt udsættes alligevel for støv og forurening dagen lang, så du kan med fordel gøre det til en god vane at udføre rutinen her under, samtidig med at du børster dine tænder.

Processen med at rense og pleje dit ansigt er nem og ikke særlig tidskrævende. Jeg anbefaler dig at følge følgende tre trin hver aften, inden du går i seng:

 1. Rens dit ansigt med vand, ansigtsvask eller rensecreme
 2. Rul hen over huden med en vatrondel med toner eller skintonic på
 3. Smør ansigt ind i en passende ansigtscreme, brug hvad der svarer til en lillefingernegl

Der findes utallige produkter, som kan hjælpe denne proces godt på vej, så ansigtscremen får optimale vilkår for at virke på din hud. Det vigtigste er, at du er villig til at ofre de få sekunder, det tager at rense din hud, før ansigtscremen påføres. Således har du gjort dit til, at din hud bliver forkælet maksimalt hver dag.

Ansigtscreme til mænd med solfaktor

En ansigtscreme kan godt have flere egenskaber end bare at give huden fugt. Der findes en række ansigtscremer med indbygget solfaktor, det er specielt smart i sommerhalvåret hvor ansigtet er meget udsat for solens stråler.

Hvis du er ligesom mig, så finder du ikke en solcreme frem når det bliver eftermiddag og du er på vej hjem fra arbejde. Men huden har godt af noget beskyttelse alligevel. Derfor er det smart at have solfaktor i ansigtscremen. De fleste ansigtscremer har en SPF på 5-15, når det kommer højere op er det en solcreme.

Et eksempel på en god ansigtscreme til mænd med solfaktor er Biotherms ansigtscreme med solfaktor. Den har en SPF på 15 så huden er fint beskyttet når du går rundt i den danske sommer. Det er ikke nok til solbadning, men det er heller ikke formålet til dagligt.

En ansigtscreme med solfaktor er i princippet helt det samme som en solcreme. Der er ikke lige så stort udvalg, så det kan være besværligt at finde en creme det passer til dig.

En god ansigtscreme der er specielt designet til brug efter barbaring er cremen fra Somersets, den indeholder SPF 15 så du er klar til at komme ud i solen med det samme.

Hvad er forskellen på creme, gel og lotion

Når du ser på hudpleje er der flere forkellige ord som bruges om indholdet. Creme, gel og lotion betegnelsen fortæller noget om konsistensen af produktet og hvad det indeholder.

Creme, lotion og salve

Ordene bruges om hvor meget fedt der er i produktet. Jo mindre fedt jo mere “flydende” er produktet. Hvor en salve nærmest kan stå selv vil en lotion flyde ud i din hånd.

 • Lotion: 13-15% fedt
 • Fugtighedscreme: 20-30% fedt – det er her de fleste hudpleje produkter ligger
 • Fed creme: 70% fedt
 • Salve: 100% fedt

Ud over fedt procenten fortæller ordene også noget om indholdet. Normalt er lotion og fugtighedscremer vandbaseret. Hvor salver er lavet på olie. Du kan ikke forvente at cremen er oliefri hvis det hedder en lotion, der er ofte en lille smule i, men det er med meget lav koncentration. Hvis du vil have en oliefri creme, fx hvis du har fedtet hud, skal du gå efter en creme der specifikt er oliefri.

Når cremen tørrer på huden vil den efterlade en beskyttende hinde. Jo højre olie procent, jo tykkere er hinden. Så hvis du i forvejen har fedtet hud er der ikke nogen grund til at have en ekstra olie hinde, det giver ingen effekt og kan være irriterende at huden føles ekstra fedtet.

Gel hudplejeprodukter

Gel er normalt vandbaseret og indeholder normalt ikke olie. De bruger i stedet et andet stof til at gøre konsistensen tyk. Gels efterlader en meget tyndere film på huden end en creme vil gøre. Derfor er gels ofte gode til fedtet hud.

En anden fordel ved gel er at de er rigtig gode når der er varmt. Hvor mange cremer har det med at “svede” er en gel ikke så påvirket af varmen. Så hvis du har problemer med at din creme ikke vil trænge ind og lægger sig som en fedtet hinde når det er varmt, så kan du med fordel skifte til en ansigtscreme der er gel baseret.

Fed creme

Tør hud kan fx forekomme pga. koldt vejr eller eksem. Når huden er tør, er det en god idé at investere i en fed creme, som er en creme med høj fedtprocent. Den fede creme er velegnet til hud, der er skadet og giver ikke smerter ved påsmøring. Den høje fedtprocent gør, at cremen straks begynder at virke, og at den bliver ved med at fugte i lang tid. Ud over det gør det også at huden hurtigt og effektivt blødgøres.
Hvis du døjer med tør hud, er det en god idé at investere i en fed creme, da den er særligt designet til tør hud. 

Tør hud der skaller

Der kan være mange årsager til tør hud. Bliver huden meget tør, kan den begynde at skalle af. Dette kan blandt andet ske som resultat af, at hudens evne til at holde på fugt falder med alderen, koldt vejr, overdreven vask med sæbe og vand, for meget sol osv. Et af tegnene på tør hud er kløen og irritation. For at undgå tør hud, der skaller, bør man som det første investere i en fed creme. Ud over dette kan man prøve følgende:

 • Gå ikke i bad flere gange om dagen.
 • Gå ikke i bad i for lang tid og i for varmt vand.
 • Få sol i mindre portioner
 • Drik rigeligt vand

Guiden skulle gerne have gjort dig klogere på, hvad du som mand skal gå efter, når du udpeger din ansigtscreme. Som antydet flyder nettet nærmest over med gode tilbud på ansigtscremer. Med ovenstående anbefalinger går du i hvert fald ikke helt galt i byen.

Husk på, at dit ansigt altid trænger til pleje. En ansigtscreme har en velgørende effekt på din hud på langt sigt.

Det er aldrig for sent at anskaffe dig en ansigtscreme, der virker.

Top News

Related News