Parfume til mænd – test af de bedste dufte til mænd

Parfume til mænd – test af de bedste dufte til mænd

3. juli 2019 0 Af laust

Det kan føles som lidt af en jungle at finde rundt i de mange herreparfumer på markedet. Der er mange forskellige ting, du skal tage højde for, når du skal vælge den rigtige. Dels skal du naturligvis finde en herreparfume, der matcher dine personlige præferencer og dels skal du finde én, der matcher dit budget. Her har vi samlet en liste med vores top-10-herreparfumer. Du får en gennemgang af de lækre dufte til mænd samt en masse gode råd til, hvordan du vælger den bedste herreduft for netop dig samt hvordan du bruger din parfume på den mest hensigtsmæssige måde.

Guiden er inddelt i de nedenstående trin – god læselyst!

God fornøjelse!

De bedste parfumer til mænd: top-10-herreparfumer

Det er naturligvis ikke muligt at komme med et endegyldigt svar på, hvad der er den bedste parfume til mænd, da vi hver især har vores personlige præferencer, når det kommer til dufte. Nedenfor finder du imidlertid en gennemgang af de bedst sælgende top-10-herreparfumer, så du kan finde inspiration til jagten på den bedste herreparfume.

De 10 parfumer til mænd er testet og beskrevet, så du får nemmere ved at finde lige netop den mandeparfume, der er helt perfekt for dig.

Giorgio Armani Acqua di Gió

Denne herreparfume fra Giogio Armani er en tidløs klassiker, som også indtager førstepladsen som den mest populære duft til mænd i dagens Danmark. Denne sprudlende og energiske duft komplimenterer den moderne, maskuline mands personlighed. Duften er tidløs og passer til alle situationer. Det er en frisk duft, som går rent hjem hos enhver.

Familien af friske dufte er kendetegnet ved at byde på citrus og frisk havduft. Duftene er ofte sarte og er derfor tit sat sammen med mere krydrede dufte for at gøre duften mere solid. Det er også tilfældet i Acqua di Gió hvor der er brugt cedertræ til at give mere bund i herreduften.

Selve flakonen er disket og vil ikke tiltrække sig en masse opmærksomhed på badeværelseshylden.

 • Tidsløs klassiker
 • Disket emballage
 • Frisk og afslappende
 • Marine, citrus og cedertræ.

Paco Rabbane 1 Million

Denne maskuline duft med den karakteristiske guldbar-formede flakon har en stærk duftkombination, der både er frisk, sexet, krydret og provokerende. Herreparfumen byder på elementer af læder og mandarin, som giver den en lækker dybde.

Den primære duft er af ægte læder med en krydret og frisk undertone. Præcis som flakonen signalerer, er dette en duft, der er provokerende og alt andet end disket.

Er du på udkig efter en mandeparfume, der med garanti tiltrækker sig masser af opmærksomhed, er denne nummer tre i vores parfumeguide et særdeles godt bud.

 • Provokerende duft
 • 100% bad boy
 • Krydret duft af rav-læder og mandarin

Giorgio Armani Code

Denne elegante, moderne og kraftfulde duft er både underspillet og supersensuel på den mest elegante måde. Det er den perfekte signaturduft, som udvikler sig meget individuelt fra mand til mand. I en test af parfumer til mænd vil duften altså i høj grad variere afhængigt af manden, der tester den.

Duften er orientalsk i sit udtryk. Der er brugt et mix af citrus fra bergamot og citron i duften, hvilket giver den et eksotisk og lidt frisk udtryk. Derudover byder Armani Code på den bløde duft af blomstrende oliventræer, og den varme duft fra guaiactræet og tonkabønnen.

Denne parfume til mænd signalerer elegance og mystik uden at overspille det. Det maskuline udtryk understøttes af bergamot, citrus, lakrids og træ med en bund af læder og tobak.

 • Mystisk, moderne og uimodståelig
 • Super sensuel på en elegant måde
 • Maskulint udtryk
 • Orientalsk duft

Jean Paul Gaultier Le Male

Denne elegante, moderne og kraftfulde duft er både underspillet og supersensuel på den mest elegante måde. Det er den perfekte signaturduft, som udvikler sig meget individuelt fra mand til mand. I en test af parfumer til mænd vil duften altså i høj grad variere afhængigt af manden, der tester den.

Duften er orientalsk i sit udtryk. Der er brugt et mix af citrus fra bergamot og citron i duften, hvilket giver den et eksotisk og lidt frisk udtryk. Derudover byder Armani Code på den bløde duft af blomstrende oliventræer, og den varme duft fra guaiactræet og tonkabønnen.

Denne parfume til mænd signalerer elegance og mystik uden at overspille det. Det maskuline udtryk understøttes af bergamot, citrus, lakrids og træ med en bund af læder og tobak.

 • Orientalsk duft
 • Vanilje, mint, lavendel
 • Understreger den hårde mands bløde side

Ralph Lauren Polo Blue

Polo Blue er en styrkende blanding af vandmelon, basilikum og læder. Duften sender tankerne mod en knivskarp, blå himmel, energien fra havet og frisk luft. Vil du gerne dufte af sundhed, styrke og sommerdage fulde af oplevelser, er dette således en parfume til mænd, der er værd at kigge nærmere på.

Den forfriskende og cool duft har noter af agurk, vandmelon og mandarin, hvilket giver herreparfumen et frisk udtryk. Samtidig er den krydret med basilikum, salvie og musk, hvilket giver parfumen en intens, kontrastfuld duft. Med andre ord er dette en uundværlig duft til en mand, der – helt ligesom parfumen – oser af eventyr. 

Flakonen til denne parfume til mænd er tidløs og enkel. Den pynter på badeværelseshylden, men uden at tiltrække sig alt for meget opmærksomhed.

 • Duften af eventyr
 • Frisk duft af agurk og vandmelon

Hugo Boss The Scent

Denne elegante signaturduft er krydret med æble, kanel og træ og byder på masser af power og drive. Herreparfumen er et absolut must have for den maskuline mand, der ikke er bange for at skille sig ud og lade sin personlighed skinne igennem.

Mandeparfumen fra Hugo Boss er virkelig en duft, der skaber et langtidsholdbart indtryk hos dem, du møder på din vej. Vil du være sikker på, at du bliver husket, er denne parfume til mænd således en kærkommen hjælp.

Den lækre parfume til mænd kommer i en klassisk, maskulin flakon, der stråler af power.

 • Understreger maskulinitet
 • Duften af power og drive

Paco Rabanne Invictus

Denne modige og kraftfulde parfume til mænd byder på varme noter med et twist af friskhed. Invictus har noter af grapefrugt, hav og træ, hvilket netop give den varme duft et frisk og flirtende touch.

Kombinationen af det varme og det mere friske og lette giver denne parfume til mænd et helt særligt udtryk og gør, at den kan benyttes i mange forskellige situationer. Det er den ultimative parfume til mænd, der vil frem i verdenen, og som gerne vil have en kombination af det dybe, maskuline og det mere friske.

Den skønne mandeparfume kommer i en cool flakon, der har form som en pokal. Det er altså på alle måder en top-10-herreparfume, der taler til vindere.

 • Pokal flakon giver et vinder indtryk
 • Varm og frisk duft

Yves Saint Laurent Y

Parfumen til manden med instinkter, nysgerrighed og passion for livet. Parfumen byder på en kontrastfyldt dobbeltduft af både geranium og røgelse. Det er den perfekte parfume til manden, der elsker frihed og eventyr.

Flakonen er meget disket og vil ikke tiltrække sig meget opmærksomhed på dit badeværelse. Herreduften i sig selv er derimod meget drømmende og fuld af power. Det er en parfume til mænd, der elsker at drømme, og som ikke er bange for at drømme stort.

Med denne parfume til mænd får du en kontrastfyldt duft, der lader dig fremhæve flere forskellige sider af din personlighed.

 • Duften af frihed og drømme
 • Diskret flakon

Giorgio Armani Stronger with you

Denne smarte og vanedannende herreduft med salvie, vanilje, krystalliseret kastanje, rosa peber og kardemomme er indkapslet i en flot flakon, der emmer af maskulinitet. Den maskuline flakon passer perfekt til den maskuline duft, og det hele går således op i en højere sammenhæng med denne lækre mandeparfume.

Giorgio Armani er kendte for gang på gang at levere nogle af de absolut bedste parfumer til mænd, du overhovedet kan komme i nærheden af. Det er derfor heller ikke overraskende, at dette er den tredje herreparfume fra Giorgio Armani i vores parfumeguide.

Med tre parfumer til mænd på top-10-listen kan der ikke herske nogen tvivl om, at netop denne producent har fat i den lange ende, og du kan derfor også ganske roligt investere i en parfume fra Giorgio Armani, hvis du vil have en parfume til mænd, der slet og ret er en sikker vinder.

 • Vanedannende duft
 • Elegant flakon

Viktor & Rolf Spicebomb

Som navnet også antyder, har vi her at gøre med en ren eksplosion af duft. Helt konkret eksploderer Spicebomb i en krydret duft, der får et touch af forførende og fortryllende friskhed. Duften af eksotiske krydderier blandet med det mere friske giver denne parfume til mænd et helt særligt udtryk.Spicebomb er den perfekte kombination af det krydrede og det mere lette. Den er intens, maskulin og elegant, og det er således en god parfume til mænd, der gerne virkelig vil lade deres personlighed skinne igennem med deres duft.

 • Eksplosiv frisk duft
 • Den perfekte duft til at understege maskulinitet

Parfume til mænd – hvorfor bruge penge på det?

Lugtesansen er en af de stærkeste sanser, vi overhovedet har. Lugte og dufte kan frembringe fjerne minder og vækker ubevidste følelser i os, hvilket betyder, at du med din herreparfume kan frembringe positive associationer hos din omgangskreds. Netop derfor er parfume til mænd værd at investere i.

Du får naturligvis først og fremmest positiv respons på din duft ved at være ren, velplejet og lækker, men for virkelig at blive bemærket grundet din kropsduft, kan det også være nødvendigt – eller i hvert fald en fordel – at bruge en lækker parfume til mænd, som fremhæver netop din personlighed. Der findes et utal af parfumer til mænd i dag, så vi har fuld forståelse for, hvis du synes, det er svært at finde den rigtige. Forhåbentlig er du blevet lidt klogere på sagen efter at have læst vores parfumeguide. Den byder på parfume til mænd med mange forskellige præferencer – og budgetter.

Vi vil alle gerne dufte lækkert og af overskud, og det kan du komme til ved hjælp af en af de skønne top-10-herreparfumer fra parfumeguiden ovenfor. Uanset om du er til det enkle og klassiske, eller du foretrækker en mere særpræget duft med spidsfindige undertoner, kan du uden tvivl finde en parfume til mænd, der passer perfekt til netop dine præferencer og din personlighed.  

Kvinder lægger mærke til en mand med en dejlig duft

Når man møder nye mennesker, lægger man naturligvis mærke til deres udseende, men også i høj grad deres duft. Kvinder har en endnu bedre lugtesans, end mænd har, og en tiltrækning gennem duft sker både på et bevidst og et underbevidst niveau. Kvinden kan naturligvis studse over en mands skønne duft, men samtidig kan en lækker duft til mænd også gøre, at det rør på sig i kvindens urinstinkter.

Vil du gerne gøre dig selv endnu mere tiltrækkende for det modsatte køn, er det altså fornuftigt at investere i en lækker herreparfume.

Det er altså fornuftigt at investere i en lækker herreparfume

En god duft kan skabe et dybere følelsesmæssigt bånd

Lugtesansen er den mest udviklede sans hos mennesket. Det er faktisk hele 150.000 gange stærkere end synet, og en god duft vækker også helt andre følelser end et godt udseende gør, da duft appellerer til urinstinkter i hjernen og dermed vækker følelser, vi ikke bevidst kan styre.

Uanset om du ønsker at gøre indtryk på en kvinde eller bare ønsker at dufte godt på arbejdet, kan en parfume til mænd virkelig bidrage til at gøre et godt indtryk og vække den ene eller anden form for følelser hos de mennesker, du møder på din vej.

En god parfume forstærker følelsen af selvsikkerhed

At tage lækkert tøj på, der fremhæver det bedste ved din krop, styrker din selvtillid. Vil du banke selvtilliden endnu et niveau op, kan en god mandeparfume være løsningen. På den måde kommer du ikke blot til at ligne en million, men også til at dufte som én.

Når du finder frem til en parfume til mænd, du virkelig føler afspejler din personlighed, vil du helt sikker føle dig endnu mere selvsikker, når du tager parfumen på.

Vidste du, at parfumen stammer helt tilbage fra Bibelen med Jesusbarnet?

Grækerne var de første til at gøre det til en flydende substans. Før i tiden var parfume en blanding af tunge olier og duftende pulver. I dag består det typisk af syntetiske stoffer, hvilket gør det muligt at frembringe duftkombinationer, der ikke findes i naturen. 

Med andre ord har parfumen udviklet sig meget gennem tiden. Hvor der før i tiden var noget næsten rituelt over brugen af parfume, består parfume i dag primært af syntetiske og/eller naturlige stoffer, der sammensættes til en væske, som sprøjtes på huden for at frembringe en dejlig duft. Parfume betragtes som allemandseje, der kan tilføje noget ekstra til ens generelle fremtræden.

Markedet for parfume til mænd har aldrig været større, end det er nu, så det kan være svært at finde den helt rigtige løsning i det store udvalg. Når du har læst hele denne parfumeguide til mænd, er du forhåbentlig blevet klogere på sagen, så du nemt kan finde den bedste herreparfume for netop dig i det store udvalg.  

Hvilken parfume er bedst til mænd?

Mens en kvindeparfume typisk har en sød og blomsteragtig duft, går parfume til mænd gerne i en helt anden retning. Parfume til mænd byder ofte på duftnoter som træ og musk, hvilket gør herredufte mere harske og gennemtrængende end kvindeparfumer. Kvindeparfumer er altså ofte mere diskrete, end herreparfumer er. Selvom man naturligvis også lægger mærke til en parfume til kvinder, bemærkes en mandeparfume typisk på en anden måde. 

Da det store udvalg af mandeparfumer for mange mænd føles som lidt af en jungle at finde rundt i, har det været en udbredt løsning blot at gå med det sikre valg og smøre lidt Old Spice på håndleddene eller bag ørerne om morgenen. Det er imidlertid lidt en skam at vælge denne enkle løsning, da der er meget mere i parfume end blot at dufte godt. Parfume til mænd handler i dag om individualitet, subjektivitet og personlighed. Det er en form for signatur, som er med til at definere dig som mand.

Vidste du, at parfume er bygget op omkring forskellige duftnoter, der tilsammen giver en unik duft?

Når du tager din parfume til mænd på, starter din næse med at opfange topnoterne. Disse fordamper og forsvinder efter blot få minutter og er altså kun det første indtryk af herreparfumen. Efter de første minutter kan du dufte hjertenoterne, og til sidst kommer bundnoterne frem. Bundnoterne er de mest dominerende og vedholdende stoffer i din parfume til mænd og kan først duftes efter en halv times tid. Bundnoterne er altså herreparfumens duft, når den først har lagt sig ”til rette” på din hud og er trængt ind.

Hvordan finder jeg den rigtige parfume?

Som vi allerede har været inde på, er der desværre rigtig mange mænd, der går med det sikre valg inden for herreparfumer fremfor at udforske parfumeverdenen og se, hvilke spændende muligheder den har at byde på. Her tænker vi både i forhold til nye parfumer til mænd, men også i forhold til forskellige måder at bruge duftene på.

De fleste mænd har en klar ide om, hvilke dufte de kan lide, og derfor køber de gerne en større flakon parfume, som holder længe. Det er fornuftigt, hvis du gerne vil have billig herreparfume, da du på denne måde kan få en mængderabat.

Vidste du, at der findes adskillige tusinde parfumemærker?

Nogle mærker har udelukkende parfumer i sortimentet, mens andre også satser på andre varer som tøj, kosmetik mm. 

Parfumetyper

Kvalitet og pris hænger som regel sammen, og det gælder typisk også, når du køber parfume. Køber du herreparfume fra eksempelvis et stort modehus, er det klart, at du kan komme til at betale noget for selve brandet. Der er imidlertid også stor forskel på duftkoncentrationen i forskellige dufte til mænd, og dette hænger også i høj grad sammen med prisen.

Parfume prissættes blandt andet efter deres indhold af æteriske olier og alkohol. Nedenfor kan du blive lidt klogere på forskellige parfumetyper, så du ved, hvad du skal gå efter, når du skal købe din nye parfume til mænd.

Der findes følgende varianter:

Den ædle, rene parfume

Ren parfume indeholder 15-40 % æteriske olier – oftest 20-30%. Den rene parfume til mænd holder i op til 24 timer, men er også den dyreste variant at købe. For mange er dette et luksusprodukt, der kun bruges til særlige lejligheder. For folk med sensitiv hud er dette den absolut bedste løsning, da den har et meget lavt indhold af alkohol, hvilket gør den mere skånsom mod huden.

Eau de Toilette

Eua de Toilette – ofte blot kaldet EDT – indeholder 5-15 % æteriske olier og holder i 2-3 timer. Næst efter den rene parfume er dette den mest holdbare og gennemtrængende parfumeform, og den bæres typisk til hverdagens forskellige gøremål hvad end det er på arbejde eller til forskellige sociale arrangementer.

Eau de Cologne

Denne parfumetype indeholder 1,5-2 % æteriske olier og holder i et par timer. Eau de Cologne, som ofte går under navnet EDC – er et godt valg for dig, der søger en billig parfume til mænd. Denne version af herreduftene kan typisk fås relativt billigt, men til gengæld kan du ikke forvente, at den holder specielt længe.

Aftershave

Aftershave byder på cirka 1-3 % æteriske olier. Du kan forvente, at en sådan type herreduft holder dig velduftende i 2-3 timer efter et bad.

Det gælder, at jo højere koncentrationen af ren parfume er, des dyrere bliver din herreduft. Samtidig betyder en høj koncentration af ren parfume også, at du ikke skal bruge så meget af væsken samt at den holder dig velduftende i lang tid. Vil du gerne dufte skønt hver eneste dag, og er du typisk på farten i mange timer i streg, er det således værd at overveje en herreparfume med en relativt høj koncentration af ren parfume.

Mainstream- eller nicheparfume?

Når du skal ud at have fingrene i din nye mandeparfume, gør du klogt i først og fremmest at overveje, om du gerne vil have en mainstream duft eller en mere nicheduft. Mainstreamdufte er typisk fremstillet af gode basisingredienser, der ikke er alt for dyre. Er brandet bag parfumen en af de tunge drenge på markedet, kan parfumen imidlertid fortsat godt løbe op.

Mainstreamduftene er som regel klassiske og midtsøgende, mens nicheprodukterne ikke bliver masseproduceret og ikke på samme vis henvender sig til den brede befolkning. Producenterne bag nicheparfumerne bruger typisk ikke en masse penge på marketing, men derimod på ingredienser af højeste kvalitet. Her afspejler prisen til dels kvaliteten, men også hvor unik og special duften er.

Ofte vil man i en ung alder ikke kunne skelne mellem mainstream- og nichedufte. Har du først vænnet dig til de kreative og eksklusive nichedufte, kan det imidlertid være svært at skifte over til mainstreamduftene, som typisk er billigere.

Som du nok kan fornemme, afhænger en herreparfumes pris af mange forskellige parametre. Brandet bag parfumen kan være medvirkende til, at duften bliver dyrere, og derudover spiller koncentrationen af ren parfume en enorm rolle i forhold til parfumens pris. Desuden gælder det naturligvis, at jo dyrere ingredienserne i herreparfumen er, des dyrere bliver den færdige duft.

Verdens dyreste parfumeingrediens er agartræ, som har en pris på hele ni millioner dollars for et kilo. Jasmin har i skrivende stund en højere grampris end guld, og indeholder en mandeparfume en af disse to ingredienser, er der således en naturlig forklaring på, hvorfor parfumens pris stiger.

Du kan finde parfume akkurat lige så dyrt, som du vil have det, men samtidig er der heldigvis også gode muligheder for at finde skøn, billig parfume til mænd.

Hvor meget parfume skal jeg bruge?

At komme til at dufte skønt handler ikke blot om at finde den rette parfume, men også om hvordan du bruger din parfume til mænd samt hvor meget af parfumen, du gør brug ad gangen.

Vil du gerne dufte skønt i mange timer i løbet af dagen, gælder det imidlertid ikke om at sprøjte så meget parfume som muligt på, inden du tager afsted om morgenen. Selvom du nærmest tømmer en hel flaske parfume til mænd, er der nemlig ikke nogen garanti for, at duften holder længere end til middag. Holdbarheden af parfumen hænger sammen med koncentrationen af ren parfume i duften, ligesom vi var inde på tidligere. Desuden afhænger holdbarheden lidt af din hud.

Det gælder, at hver eneste enkeltingrediens i din parfume går ind og reagerer med din hud. En enkelt parfume kan indeholde flere hundrede ingredienser, og sammensætningen af disse, påføringen af parfumen samt din huds kemiske sammensætning spiller en rolle i forhold til, hvordan din parfume dufter samt hvor længe, den holder.

Hvordan bruger jeg parfume rigtigt?

Vi har allerede været igennem de forskellige former for herreparfumer, der findes, og deres forskellige intensitetsniveauer. Hvor meget parfume man bør gøre brug af, samt hvor ofte der skal ”eftersprøjtes”, afhænger naturligvis af, hvilken type af de fire parfumetyper, du har valgt.

Uanset hvilken parfumetype du har valgt, kan du ved hjælp af disse enkle tips forlænge duften af din parfume til mænd:

 1. Sprøjt parfumen på varme kropsområder, der aktiverer duften i parfumen. Sprøjt gerne på pulsområder såsom på håndleddene eller på halsen.
 2. Påfør din parfume til mænd, imens din hud stadig er fugtig efter et bad. Når huden er fugtig, er den nemlig mere modtagelig over for duft, og du får derfor mest muligt ud af din parfume til mænd på denne måde. Desuden gælder det om generelt at sørge for, at din hud får fugt nok, da duft binder sig bedre til fugtig, velplejet hud end til tør hud.

Ved at følge ovenstående råd kan du nøjes med at bruge mindre af din parfume, hvilket er en økonomisk fordel.

Vidste du, at parfume får dig til at føle dig bedre tilpas?

At parfume får dig til at føle dig bedre tilpas, er ikke blot en spontan følelse, men derimod en videnskabeligt verificeret kendsgerning. Videnskabelige undersøgelser viser nemlig en klar sammenhæng mellem følelser og dufte. Ved at sprøjte lidt parfume ud over dig selv, vil du med største sandsynlighed opleve straks at blive i bedre humør og at få et selvtillidsboost.

Hvilken parfume kan mænd bedst lide?

Som vi allerede har været inde på, er duft i høj grad en personlig sag. Det er derfor også umuligt at komme med et endegyldigt svar på, hvilken parfume mænd bedst kan lide. Det er ganske enkelt forskelligt fra mand til mand, hvad der får duftesansen til at juble, og det er derfor ikke muligt at udnævne en enkelt duft som den bedste parfume til mænd.

Parfume er en meget intim og personlig ting, som i høj grad er med til at definere, hvordan andre mennesker opfatter dig. Har du først fundet en helt særlig signaturduft, som til perfektion matcher din personlighed, kommer du sandsynligvis til at holde dig til denne i lang tid frem.

Hvis du har fundet frem til den bedste herreparfume for netop dig, kan du med fordel udnytte, at der ofte bliver fremstillet flere forskellige produkter med samme duft. Du kan typisk finde både aftershave, herreparfume og deodorant med samme duft, og ved at kombinere disse, får du mulighed for at forlænge holdbarheden på din gode og personlige duft, så du dufter lige akkurat, som du gerne vil – hele dagen lang.

Parfume som gave til ham

Videnskaben har slået fast, at man bedst selv ved, hvilken parfume der passer til ens personlighed. Man bør derfor ikke lade andre personer vælge for sig eller blot købe en parfume, fordi man har fået den anbefalet. Netop fordi parfume er en personlig sag, er det også en ualmindelig svær opgave at købe parfume som gave – også selvom det er til en mand, man kender virkelig godt.

Mange anser parfume som et sikkert og enkelt gavevalg til jul og fødselsdag, men netop fordi det er så personlig en sag, som det er, er det i virkeligheden et temmelig usikkert valg, hvis ikke du med garanti ved, at gavemodtageren kan lide den pågældende duft. Selvom du synes, at du har fundet den bedste parfume til mænd, er det nemlig langt fra sikkert, at gavemodtageren er enig.

Hvor på kroppen skal jeg sprøjte min herreparfume på?

Modsat den gængse opfattelse skal parfume ikke påføres bag ørene. I stedet bør den appliceres et sted, hvor huden er varm såsom på albueleddet, hvis du har en kortærmet bluse på. På den måde vil duften blive spredt hver gang, du bevæger armen. Hvis du er iført en langærmet bluse, kan du med fordel sprøjte herreparfumen på kravebenet, så duften spredes, når du krammer folk eller bøjer hovedet. 

Som vi også har været inde på, udvikler den samme duft sig forskelligt på forskellige mennesker, da PH-værdien i din hud er med til at udvikle duften. Det er også derfor, du ikke bør sprøjte din herreduft direkte på tøjet, da duften så bliver standardiseret, så du går glip af det personlige præg, din hud ellers kan sætte på herreparfumen.

Hvor længe holder en parfume?

I forlængelse af beskrivelserne af de enkelte parfumetyper og deres holdbarhed vil vi give dig tips til at forhøje holdbarheden. Nedenfor gennemgår vi nogle af de fejl, der hyppigt bliver begået i forhold til parfume og hvad du i stedet bør gøre.

 1. Du bruger kun parfume på håndleddene og gnider dem ivrigt mod hinanden: Mange folk sprøjter næsten automatisk parfume på håndleddene og gnider dem mod hinanden for at sprede duften. I virkeligheden gælder det imidlertid, at du ikke spreder duften af din herreparfume på denne måde, men derimod overopheder duftnoterne i den. Vil du sprøjte parfumen på håndleddene, skal du gøre det ganske forsigtigt. Alternativt kan du vælge at lave en lille sky af herreparfume i luften, som du går ind i for at få den lækre duft spredt ud over hele overkroppen og hovedet. Uanset hvilken metode du vælger, er det en klar fordel at få din herreduft fordelt på flere forskellige steder på kroppen.
 2. Test ikke parfumen på papir: Når du står i en parfumeafdeling og er omgivet af forførende dufte og flotte flakoner, får du med stor sandsynlighed lyst til at prøve dem alle sammen, så du er sikker på at finde den allerbedste herreparfume. For ikke at blande alle de mange forskellige parfumer til mænd sammen, er der mange, der vælger at teste parfumerne på et stykke papir. Det er imidlertid en fejl. Eftersom din mandeparfume udvikler sig, når den kommer i kontakt med din hud, kan et stykke papir nemlig ikke afsløre, præcis hvordan herreparfumen kommer til at dufte på dig. Den bedste løsning er at prøve en enkelt parfume og se, hvordan den udvikler sig i løbet af dagen, hvis du vil være sikker på at finde den allerbedste herreduft for dig.
 3. Parfumen påføres lige inden, du går ud ad døren: I en stresset hverdag vælger mange at skynde sig at sprøjte et hurtigt skvæt parfume på, før de spæner ud ad døren om morgenen. For at få den optimale holdbarhed og duft skal en parfume til mænd imidlertid have tid til at udvikle sig uforstyrret på din hud i minimum 10 minutter. Dette skal gerne ske inden, du tager tøj på, hvis du vil have maksimalt udbytte af din parfume til mænd.
 4. Parfumen opbevares forkert: En parfume holder ikke evigt, og med den forkerte håndtering kan man faktisk halvere dens levetid. Modsat fødevarer bliver parfume ikke decideret fordærvede, men for gammel parfume kan fremprovokere hudirritation og allergiske reaktioner. Især vil dyre herreparfumer med naturlige ingredienser i være udsatte, hvis ikke de opbevares korrekt. I gennemsnit kan en parfume til mænd bruges i 3-5 år forudsat, at den opbevares korrekt. En parfume skal helst opbevares et køligt sted med en stabil temperatur og aldrig i direkte sollys.

Parfume og parabener 

Parfume er ikke kun et spørgsmål om appeal, duft, opmærksomhed og præferencer. I årevis er parfumer blevet beskyldt for at indeholde skadelige stoffer. Disse stoffer kaldes parabener og er en form for konserveringsmidler. Ud over at de bruges i parfumer kan de findes i lægemidler og fødevarer – dog er der her tale om andre typer parabener. Parabener bruges til at forhindre vækst af svampe og bakterier. Inden for kosmetik bruges ofte en eller flere af følgende parabener: Methyl, ethyl, proplyn og butyl. 

Du bør generelt ikke være bange for at tage din parfume til mænd på om morgenen, da denne naturligvis er gennemtestet og produceret med dit velvære for øje. Lovgivning dikterer, at kosmetik og parfume ikke må indeholde stoffer, der er skadelige for dig, og du kan derfor også roligt benytte dig af en lækker herreparfume, hvis du gerne vil dufte skønt hver eneste dag.

Ønsker du at få fingrene i en parfume til mænd uden parabener i, er der heldigvis mange af sådanne på markedet i dag. For eksempel kan du gå efter en parfume til mænd, der har fået et Svanemærke. Det er typisk den bedste parfume til mænd, der har særligt sensitiv hud.

Parfumeallergi 

Ligesom du kan være uheldig at udvikle allergi for specielle dyr eller fødevarer, kan du også være uheldig at udvikle parfumeallergi. En allergi varer ved hele livet, så du vil naturligvis gerne undgå at udvikle en sådan. Dog kan det være svært at helgardere sig, da der tilsættes kunstige dufte til stort set alle herreparfumer på markedet. Bruger du mandeparfume, kan det altså være svært helt at undgå kunststoffer, som potentielt – hvis du er uheldig – kan resultere i, at du udvikler parfumeallergi.

Selv hvis du undlader at benytte herreparfume, skal du desuden være opmærksom på, at der findes parfume i adskillige forskellige plejeprodukter, hvorfor det er svært helt og holdent at undgå parfume i hverdagen. Selv hvis du vælger produkter med naturlig parfume i, er der en vis risiko for at udvikle en allergi, og det er derfor også virkelig svært helt at beskytte sig imod.

Vil du gerne blive klogere på, hvilke ingredienser der helt præcis er at finde i din parfume til mænd, kan du tage appen Kemiluppen i brug. Ved blot at scanne et produkts stregkode i denne app, kan du se en vurdering af produktet samt blive klogere på, hvilke og hvor mange potentielt skadelige stoffer det pågældende produkt indeholder. Du kan altså få en vurdering af produktets indholdsstoffer imens du står i butikken med produktet i hånden – helt uden at være uddannet farmaceut eller kemiker.

Synes du, det er for omfattende et projekt at skulle sætte dig ind i forskellige parfumer til mænds ingredienser, kan du vælge at gå efter svanemærkede herreparfumer, som typisk udgør en mindre risiko i forhold til udviklingen af parfumeallergi.

Svanemærkede herredufte 

Som med alle andre miljømærker stiller Svanemærket krav til miljøvenlighed og fremmer produkter, der ikke indeholder stoffer, der er skadelige for hverken mennesker eller natur. Svanemærket bruges til at mærke en lang række forskellige forbrugsprodukter – herunder herreparfume.

Inden for parfume, kosmetik, cremer og lignende er der særligt skrappe krav til, hvilke kemikalier produkterne må indeholde, hvis de skal have et Svanemærke. Det er dog ikke forbudt at tilføje parfume til produkter, der skal Svanemærkes. Det gælder blot, at der maksimalt må være 0,001% af deklarationspligtige parfumestoffer i produkter, der bliver siddende på huden, hvis de skal have et Svanemærke.

Vil du finde den bedste parfume til mænd for dig med sensitiv hud, kan det være fornuftigt at starte med at kigge på de Svanemærkede af slagsen.

Den bedste herreparfume for dig

Som du nok kan fornemme efter at have læst denne parfumeguide, er der mange forskellige ting, du skal have for øje, når du skal vælge den bedste herreparfume for netop dig. Du kan ikke blot læse en test af parfume til mænd og ud fra dette vælge din nye herreduft, da parfume i høj grad handler om personlig smag. Du bør derfor også altid kun lytte til dig selv og din egen næse, når du køber nye herreparfume. Der findes nemlig ikke én duft, der pr. definition er den bedste parfume til mænd, da det hele handler om personlig smag.

Du er den absolut bedste til at finde frem til, hvilken parfume til mænd, der bedst afspejler din personlighed. Derfor er det også farligt at sende en anden på jagt efter mandeparfume for dig. Din duft er en uadskillelig og dog usynlig del af dig og din stil, da den spiller en stor rolle i forhold til, hvordan folk opfatter og husker dig. Når du først finder den helt perfekte herreduft, får du sandsynligvis et nært, personligt forhold til den, lige så vel som folk i din omgangskreds vil forbinde denne duft med lige netop dig.