Parfume til mænd – (den ultimative guide)

16 min at læse

Parfume til mænd er en jungle, der er mange ting at tage højde for når du skal vælge den rigtige. Vi har samlet en top 10 liste over gode dufte og en masse tips til hvordan du vælger og bruger din parfume.

Den menneskelige lugtesans er en af de mest stærkeste sanser. Almindelige lugte og dufte kan frembringe fjerne minder og vækker ubevidst følelser i os. Så hvorfor ikke bruge din duft til at fremvække positive associationer i din omgangskreds? Dette gøres først og fremmest ved at være ren, velplejet og lækker, men for virkelig at blive bemærket med sin duft kan du bruge parfume. Der findes et utal af parfumer til mænd i dag, så det kan være svært at finde den rigtige. For parfume er ikke bare parfume. Vidste du f.eks. at der årligt sælges over en halv million parfumer i Danmark? Parfume er en hel videnskab i sig selv, der kan være svær at finde hoved og hale i. 

Næsten alle bruger det, men få taler om det.  Hvem vil ikke gerne dufte lækkert og af overskud og samtidig tiltrække positiv opmærksomhed fra alle? Uanset om du er til de enkle klassikere eller de dyre luksusprodukter med hvalopkast og agartræ, er der mange overvejelser at gøre. Skal du vælge en mainstream eller luksusduft? Skal du satse på én slags parfume, eller kan det være en ide med forskellige dufte til forskellige lejligheder? Vejen til at finde svar på disse spørgsmål er dog knap så enkel, så vi vil nu gøre videnskab til virkelighed og giver dig den ultimative parfumeguide med alt, hvad du skal vide for at finde den perfekte duft til netop dig.

Guiden er inddelt i følgende trin:

Top 10 parfumer

Neden for har vi listet de 10 mest populære parfumer, så du kan få en række forslag til køb af næste parfume. 

Parfume til mænd – hvorfor bruge penge på det?

Der stilles store krav til den moderne mand. Han skal være flot, rig og succesfuld, og disse positive egenskaber skal afspejles i alle livets aspekter med det lækreste tøj, den fedeste bil, det bedste job og et velplejet udseende. Med andre ord gælder det om at være bedst og hvorfor ikke gøre sig den ekstra tand lækrere og give både sit look og sin udstråling en ekstra håndsrækning? Her kan en lækker velvalgt parfume være til stor hjælp. Man husker en velduftende man på hans duft i lang tid efter at have mødt ham. Og hvorfor ikke efterlade et super indtryk på omverdenen?

Kvinder lægger mærke til en mand med en dejlig duft

Når man møder nye mennesker, lægger man ud over deres udseende især mærke til deres duft. Kvinder har en bedre lugtesans end mænd, så en tiltrækning gennem duft sker både på et bevidst og ubevidst niveau. Kvinden bliver både umiddelbart tiltrukket af en velduftende mand, og der rører sig samtidig noget i hendes urinstinkter.

Parfume til mænd
Kvinder lægger mærke til en dejlig duft

En god duft kan skabe en dybere følelsesmæssigt bånd

Lugtesansen er den bedst udviklede sans hos mennesket. Det er faktisk hele 150.000 gange stærkere end synet, og en god duft vækker også helt andre følelser end et godt syn, da det appellerer til urinstinkter i hjernen og dermed vækker følelser vi ikke kan styre bevidst. Så uanset om du ønsker at gøre indtryk på en kvinde eller bare ønsker at dufte godt på arbejdet, kan en parfume virkelig bidrage til at gøre et godt indtryk.

En god parfume forstærker følelsen af en selvsikker og tiltrækkende mand

At tage lækkert tøj på der fremhæver det bedste ved din krop styrker din selvtillid, men vil du banke selvtilliden op på næste niveau, kan en parfume være løsningen. Nu ligner du ikke bare en million, men dufter også af det.  

Vidste du at parfumen stammer helt tilbage fra Bibelen med Jesusbarnet?

Grækerne var de første til at gøre det til en flydende substans. Før i tiden var parfume en blanding af tunge olier og duftende pulver, men i dag består det af syntetiske stoffer så man kan få duftkombinationer der ikke findes i naturen. 

Med andre ord har parfume udviklet sig meget gennem tiden. Hvor der før i tiden var noget næsten rituelt over brugen af parfume, består parfume i dag primært af syntetiske og/eller naturlige stoffer der sammensættes til en væske som skal sprøjtes på et menneske for at give en dejlig duft. Det betragtes det som allemandseje der kan tilføje en person noget ekstra som folk vil huske. Markedet for herreparfume har aldrig været større end nu, så det gælder virkelig om at finde den rigtige. Men hvilken parfume er den rigtige til netop dig?

Giorgio Armani Acqua di Gió

En tidløs klassiker der indtager førstepladsen som den mest populære duft i dagens Danmark til mænd. Denne sprudlende og energiske duft komplementerer den moderne maskuline mands personlighed. Duften er tidsløs og passer til alle situationer. Det er en frisk maskulin duft som fremhæver den maskuline mands personlighed.

Duften er frisk. Familien af friske dufte er kendetegnet ved citrus og frisk havduft. Duftene er ofte sarte og er derfor tit sat sammen med mere krydrede dufte for at gøre duften mere solid. Det er også tilfældet i Acqua di Gió hvor der også er brugt cedertræ til at give mere bund i duften.

Selve flakonen er disket og vil ikke tiltrække sig en masse opmærksomhed på badeværelseshylden.

 • Tidsløs klassiker
 • Disket emballage
 • Frisk og afslappende
 • Marine, citrus og cedertræ.

Paco Rabbane 1 Million

Denne maskuline duft med den karakteristiske guldbar-formede flakon har en stærk duftkombination, der både er frisk, sexet, krydret og provokerende med elementer af læder og mandarin.

Den primære duft er af ægte læder med en krydret og frisk undertone. Præcis som flakonen signalerer er det en duft der er provokerende og alt andet end disket.

 • Provokerende duft
 • 100% bad boy
 • Krydret duft af rav-læder og mandarin

Giorgio Armani Code

Denne elegante, moderne og kraftfulde duft er både underspillet og supersensuel på den mest elegante måde. Den perfekte signatur-duft der udvikler sig meget individuel fra mand til mand. 

Duften er orientals i sit udtryk, der er brugt et mix af citrus fra bergamot og lemon. Der udover er der brugt den bløde duft fra blomstrende oliventræer, og den varme duft fra guaiac træet og tonka bønnen.

Det er en duft som signalerer elegance og mystik uden at overspille det. Det maskuline udtryk understøttes af bergamot, citrus, lakrids og træ med en bund af læder og tobak.

 • Mystisk, moderne og uimodståelig
 • Super sensuel på en elegant måde
 • Maskulint udtryk
 • Orientalsk duft

Hvilken parfume er bedst til mænd?

Mens kvindeparfumer har søde og blomsteragtige dufte, har herreparfumer ofte en helt anden duftretning. Herreparfumer indeholder ofte maskuline noter som træsorter og musk, hvilket gør at de dufter mere harsk og gennemtrængende. Med andre ord er kvindeparfumer ofte, om end ikke altid, mere diskrete, mens man lægger mærke til en mands parfume på en anden måde.

Herreparfume
Herreparfume er ofte mere markante end kvindeparfumer

Da det for mange mænd er lidt en jungle at finde rundt i, tager mange det sikre valg og smører bare lidt Old Spice på håndleddene eller bag ørerne hver morgen før man skal afsted. Men der er langt mere i det end det. Parfume er i dag individuelt, subjektivt og en personlighedssignatur. 

Vidste du at parfume er bygget op omkring forskellige duftnoter, der tilsammen giver en unik duft?

Når du sprøjter parfumen på, opfanger din næse topnoterne som dog fordamper efter få minutter og dermed er første indtryk af parfumen. Herefter kan du dufte hjertenoterne og til sidst bundnoterne, der er de mest dominerende og vedholdende stoffer i parfumen. Dem kan du først dufte efter en halv time. Med andre ord er det parfumens duft når den har lagt sig på din hud og er trængt ind. 

Hvordan finder du så den rigtige parfume?

Som allerede antydet vælger alt for mange mænd det sikre valg i stedet for at udforske parfumeverdenen for at se, om der kunne være noget spændende. Enten i form af en ny duft eller en ny måde at bruge duften på. 

Vidste du at der findes adskillige tusinde parfumemærker?

Nogle mærker har udelukkende parfumer i sortimentet, mens andre også satser på andre varer som tøj, kosmetik mm. 

Alle mænd har typisk en ide om, hvilke dufte de kan lide, og derfor køber de gerne en stor flaske som holder længe. I dag kommer der konstant nye dufte på hylderne på et allerede kæmpestort marked, hvis dufte man bliver bombarderet af når man er ude for at finde den bedste af dem alle. Alligevel vælger overraskende mange mænd at satse på det sikre og kendte valg. Det er trist, da det aldrig skader at prøve noget nyt. 

Vælg den rigtige duft
Vælg den rigtige duft

Parfumetyper

Som med alle andre forbrugsgoder hænger pris og kvalitet sammen, når man køber parfume. Det handler ikke kun om, hvilket brand parfumen repræsenterer, men især også om duftessensen. Parfume fås i mange varianter, da de prissættes efter indhold af æstetiske olier og niveauet af alkohol og dertil naturligvis også af indholdet af ingredienser. 

Der findes følgende varianter:

Den ædle rene parfume

Med 15-40% æstetiske olier, oftest 20-30%, holder op til 24 timer, men er også den dyreste variant at købe. For mange er dette en luksus der kun bruges til særlige lejligheder. For folk med sensitiv hud er dette dog den absolut bedste, da den har et meget lavt indhold af alkohol. 

Eau de Toilette

Med ca. 5-15% æstetiske olier holder 2-3 timer. Efter den ædle parfume er dette den mest rene type og bæres typisk i hverdagens forskellige gøremål såsom arbejde og sammenkomster. 

Eau de Cologne

Med ca. 1,5-2% æstetiske olier holder 1-2 timer. Denne type parfume har både et lavt indhold af æstetiske olier og olier. 

Aftershave

Med ca. 1-3% æstetiske olier holder 2-3 timer efter et bad. 

Jo højere en koncentration en parfume har, jo dyrere er den, så man skal virkelig have gjort sig overvejelser før man drager på jagt efter parfumen.

Når man skal købe parfume, skal man først og fremmest overveje, hvorvidt man søger en mainstrem eller en niceduft. Mainstream-produkter er lavet af gode basisingredienser der ikke er for dyre, men det kan alligevel godt resultere i en høj pris for parfumen, hvis det skyldes brandet bag parfumen.

Duftene er som regel klassiske og midtsøgende, mens niche-produkterne ikke bliver masseproduceret, og producenterne bag parfumen ikke bruger penge på marketing, men i stedet på ingredienser af højeste kvalitet. Her afspejler prisen til dels kvaliteten, men også hvor unik og special duften er. Ofte vil man i en ung alder ikke kunne skelne mellem disse 2 typer, men jo mere kreative og eksklusive dufte man har vænnet næsen til, jo sværere vil det blive at gå ned i kvalitet. 

Parfumens pris afhænger altså af flere ting, men jo dyrere ingredienserne er, jo dyrere er parfumen. F.eks. er verdens dyreste ingrediens agartræ til en pris på op til 9 mio. dollars for et kilo, og jasmin er lige nu dyrere pr. gram end guld. Kort sagt kan du få parfume så dyrt som du ønsker.

Jean Paul Gaultier Le Male

Denne ikoniske flaske indeholder en orientalsk duft med elementer af mint, lavendel og vanilje, der både er viril og sensitiv. Med andre ord en perfekt parfume til den hårde mand med det bløde hjerte. 

Duften er inspireret af sejlere hvor duften af lavendel skaber en genkendelses effekt som minder om barbersæbe. Duften bliver fremhævet ved hjælp af vanilje.

 • Orientalsk duft
 • Vanilje, mint, lavendel
 • Understreger den hårde mands bløde side

Ralph Lauren Polo Blue

Polo Blue er en styrkende blanding af vandmelon, basilikum og læder. Duften giver minder om knivskarp blå himmel, energien fra havet og frisk luft.

Denne forfriskende og cool duft emmer af agurk, vandmelon og mandarin krydret med basilikum, salvie og musk. Med andre ord en uundværlig duft til en mand der ligesom parfumen emmer af eventyr. 

 • Duften af eventyr
 • Frisk duft af agurk og vandmelon

Hugo Boss The Scent

Denne elegante signaturduft er krydret med æble, kanel og træ har så meget power og drive. Et absolut must-have for den maskuline mand. Det er virkelig en duft der giver et langtidsholdbart indtryk på dem du møder.

 • Understreger maskulinitet
 • Duften af power og drive

Paco Rabanne Invictus

Denne modige og kraftfulde duftkombination har varme og friske noter med flirtende friske noter af grapefrugt, hav og træ, der giver den ultimative maskuline duft til manden der vil frem i verden.

 • Pokal flakon giver et vinder indtryk
 • Varm og frisk duft

Yves Saint Laurent Y

Parfumen til manden med instinkter, nysgerrighed og passion for livet. Det hvide og mørke fougere skaber en dobbelt duft af både geranium og røgelse. Den perfekte parfume til manden der elsker frihed og at drømme.

Flakongen er meget disket og vil ikke tiltrække sig meget opmærksomhed på dit badeværelse. Men duften er der i mod meget drømmende og fuld af duft der leder tankerne hen på frihed.

 • Duften af frihed og drømme
 • Diskret flakon

Giorgio Armani Stronger with you

Denne smarte og vanedannende duft med salvie, vanilje, krystalliseret kastanje, rosa peber og kardemomme indkapslet i en flot flakon er indbegrebet af maskulinitet.

 • Vanedannende duft
 • Elegant flakon

Viktor & Rolf Spicebomb

Denne duft er en maskulin eksplosion af krydderier med en forførende og fortryllende friskhed. Med andre ord er denne parfume den perfekte kombination af intensitet, maskulinitet og elegance. 

 • Eksplosiv frisk duft
 • Den perfekte duft til at understege maskulinitet

Hvor meget parfume skal jeg bruge?

Parfume handler ikke bare om at finde den rette duft, men også hvordan og hvor meget man bruger af den. Alle kender vel dette scenarie: Man har tonsvis af vigtige møder hele dagen, hvor man bare skal stråle af selvtillid og selvsikkerhed. Derfor bader man på det nærmeste i parfume om morgenen før man skal afsted. Men allerede til middag er duften væk, selvom man næsten tømte hele flasken. Ud over at det er en dyr løsning på sigt er det også frustrerende at man mister den gode duft i løbet af dagen. 

Grunden til ovenstående scenarie er at parfumer på mange måder er unikke og kan indeholde utallige enkeltstoffer. Hver eneste af de 10-300 ingredienser spiller sammen med din huds kemiske sammensætning og påføringen af parfumen en vigtig rolle. 

Hvordan bruger jeg parfume rigtigt?

I henhold til de ovenstående 4 parfumetyper findes der forskellige typer intensitet. Hvor meget man skal bruge og hvor ofte der skal “eftersprøjtes”, afhænger naturligvis af, hvilken type af ovenstående typer der er tale om. Ud over forskellige holdbarheder på forskellige personers hud afhænger det meget af parfumernes koncentrationer. Uanset hvilken type parfume man bruger kan man med nogle få enkle tips forlænge parfumens duft. 

 1. Vælg varme kropområder der aktiverer duften som pulsområder bag ørerne, håndleddet eller halsen.
 2. Påfør parfumen mens huden er fugtig. Det kan f.eks. være efter et bad, hvor huden er meget modtagelig. Derudover skal man sørge for at holde sin hud med rigelig fugt, da duft vil bindes bedre i fugtig velplejet hud end i tør hud. 

Ved at følge ovenstående råd vil du bruge mindre parfume, og man kan derfor bruge færre penge på det eller de kan investere i en endnu bedre duft. Her må man bare dufte sig frem til, hvad der giver mening.

Vidste du at parfume får dig til at føle dig bedre tilpas?

Det er ikke bare en spontan følelse, men derimod en videnskabelig verificeret kendsgerning. Videnskabelige undersøgelser viser en klar sammenhæng mellem følelser og dufte. Ved at puste lidt parfume ud over sig kommer man altså i godt humør og får et selvtillidsboost. 

Hvilken parfume kan mænd bedst lide?

Der findes ikke et entydigt svar på dette spørgsmål, da det er forskelligt, hvad mænd kan lide. Parfume er en meget personlig og intim ting, så man skal være egoistisk og tænke på egne behov og ønsker når man vælger sin duftsignatur. Ofte er der flere produkter i samme serie som f.eks. aftershave, parfume og deodorant, der tilsammen kan give en duftharmoni. Samme duft i samme serie giver en længere holdbarhed, så hvorfor ikke gøre brug af det? Hylderne hos Matas bugner af produkter fra samme serie, så det er bare med at undersøge, hvilken serie man bedst kan lide. 

Parfume som gave til ham

Videnskaben har slået fast at man bedst selv ved, hvilken parfume der passer til ens personlighed. Man bør derfor ikke lade andre personer vælge for sig eller blot købe en parfume, fordi man er blevet anbefalet den. Derfor er det også en ualmindelig svær opgave at købe parfume som gave, selvom det er til manden i sit liv og man kender vedkommende særdeles godt.

Ovenstående er grunden til at der står mange ubrugte parfumeflasker på hylderne rundt omkring i det danske land. Parfume betragtes ellers som et sikkert og enkelt gavevalg til jul og fødselsdage, men det er et meget usikkert valg, medmindre man ved at personen kan lide den pågældende parfume.

Hvor skal jeg sprøjte det på?

Modsat den gængse opfattelse skal parfume ikke påføres bag ørene. I stedet bør den appliceres et sted hvor huden er varmest, f.eks. på albueleddet hvis man har en kortærmet bluse på. På denne måde vil duften blive spredt hver gang man bevæger armen. Hvis man er iført en langærmet bluse, kan man med fordel sprøjte den på kravebenet, så duften vil spredes når vi krammer folk eller bøjer hovedet. 

Den samme duft udvikler sig som skrevet forskelligt på forskellige mennesker, da det er PH-værdien i huden der udvikler duften. Det er også derfor at man ikke bør sprøjte parfumen på tøjet, da duften så vil blive langt mere standardiseret, og man dermed går glip af det personlige præg. Endelig vælger nogle også at sprøjte det i håret, men alkoholen i parfumen vil tørre det ud. 

Hvor længe holder en parfume?

I forlængelse af beskrivelserne af de enkelte parfumetyper og deres holdbarhed vil vi give dig tips til at forhøje holdbarheden. Nedenstående er de hyppigste fejl man begår med parfume:

 1. Du bruger kun parfume på håndleddene og gnider dem ivrigt mod hinanden: Mange folk sprøjter næsten automatisk parfume på håndleddene og gnider dem mod hinanden for at sprede duften. Men i stedet for at sprede duften smadrer man den med de overophedede duftnoter. I stedet bør man sprøjte parfumen på steder hvor huden er varmest eller forsigtigt på håndleddene. Endelig kan man også vælge at lave en lille parfumesky som man så går ind i og får duften spredt ud over hele overkroppen og hovedet. Uanset hvilken metode man vælger er det vigtigt at sprede duften over flere steder på kroppen.
 2. Test ikke parfumen på papir: Når man står omgivet af forførende frække dufte og flotte flakoner i parfumebutikken, vil man allerhelst prøve dem alle sammen på en gang, så man er sikker på ikke at finde The One and Only. For ikke at få blandet alle duftene sammen vælger mange at teste parfumen på papir for så at lugte til duften i al sin renhed. Men det er en fejl. Som allerede nævnt udvikler den samme duft sig forskelligt, alt efter hvilken hud man har, så du vil ikke kunne dufte, hvordan parfumen vil udvikle sig på præcis din hud. Prøv i stedet en enkel velvalgt parfume, gå med den hele dagen og duft, hvordan den udvikler sig på dig og hvad du synes om den.
 3. Vælg din rigtige dufttype: Du har sikkert duftet til den mest fantastiske parfume hos andre, men som beskrevet oven for kan den dufte helt anderledes på dig. Tag derfor altid udgangspunkt i dig selv og hvordan parfumen føles og dufter på dig. 
 4. Parfumen påføres lige inden man går ud af døren: I en stresset hverdag vælger mange lige at skynde at sprøjte et hurtigt skvæt parfume på, før man spæner ud af døren om morgenen. For at få den optimale holdetid og duft skal man give parfumen tid til at udvikle sig uforstyrret på din hud i minimum 10 minutter og gerne før du tager tøj på.
 5. Parfumen opbevares forkert: Ligesom tøj holder en parfume ikke evigt, men med den forkerte håndtering kan man faktisk halvere dens levetid. Modsat fødevarer bliver parfume ikke decideret fordærvede, men for gammel parfume kan fremprovokere hudirritation og allergiske reaktioner. Især vil de dyre parfumer med de naturlige ingredienser være udsat her, men uanset parfumens kvalitet og pris vil alle parfumer en dag blive for gamle eller indholdet bliver simpelthen for ulækkert. I gennemsnit kan en parfume bruges i 3-5 år.
  En stor del af at have parfumer er at have dem stående fremme, enten på badeværelset eller i vindueskarmen hvor alle kan se dem, men det er ikke en god håndtering, da det nedbryder duftmolekylerne. Parfume bør opbevares et køligt sted med en stabil temperatur uden direkte sollys. I henhold til tidspunktet for påføring kunne det måske være en ide at stille dem i soveværelset?

Parfume og parabener 

Parfume er dog ikke kun et spørgsmål om appeal, duft, opmærksomhed og præferencer. I årevis er parfumer blevet beskyldt for at indeholde skadelige stoffer. Disse stoffer kaldes parabener og er en form for konserveringsmidler. Ud over at de bruges i parfumer kan de findes i lægemidler og fødevarer, dog er det andre parabener. De bruges til at forhindre vækst af svampe og bakterier, ofte i kombination med hinanden. Inden for kosmetik bruges ofte en eller flere af følgende parabener: Methyl, ethyl, proplyn og butyl. 

Generelt skal man ikke være bange for at bruge parfume eller anden kosmetik, da disse fremstilles og testes efter alle forskrifter og videnskab. Vi udsættes for mange kemiske stoffer hver dag fra mange forskellige kilder, men forskningen ved endnu ikke med sikkerhed, hvilken konkret effekt disse har på menneskets sundhed på langt sigt. Lovgivningen dikterer at kosmetik og parfume ikke må indeholde stoffer der er skadelige for mennesket, men det er vurderet ud fra hvert enkelt stof i de angivne mængder. Dermed er det ikke en del af vurderingen, at man hver dag udsættes for mange forskellige stoffer med en potentielt skadelig virkning. 

Nogle forsøg har påvist en sammenhæng mellem parabener og ændringer i menneskets hormonbalance, men forskningsresultaterne er ikke entydige. Nogle forskningsforløb viser en sammenhæng mellem parabener og et forhøjet niveau af det kvindelige hormon østrogen hos mænd, mens andre forsøg ikke kan påvise en sammenhæng mellem hormonforstyrrelser og parabener. Nogle parabener er blevet gjort forbudte, da de menes at udgøre en sundhedsrisiko. 

Modsat mange andre konserveringsmidler er parabener dog sjældent skyld i allergi. For ligesom man kan udvikle allergi mod bestemte dyr og fødevarer, kan man også udvikle allergi mod parfumer. Hvis man ønsker at vide, hvad der er i parfumen, skal man læse etiketten med indholdsstofferne grundigt. Her skal altid fremgå præcist, hvad flasken indeholder. Ønsker man en parfume uden parabener, er der også gode muligheder for at købe sådan en. 

Parfumeallergi 

Som nævnt oven for kan man risikere at udvikle parfumeallergi. En allergi varer ved hele livet, så det er bedst at undgå den gennem forebyggelse. Der tilsættes kunstige dufte i stort set alle parfumer, så de er svære at undgå hvis man bruger parfume.

Ud over selve parfume findes der parfume i adskillige plejeprodukter, så det er ganske svært at undgå dem fuldstændigt i hverdagen. Selvom man køber svanemærkede produkter, vil man blive udsat for naturlige parfumestoffer der ligesom syntetiske stoffer kan fremkalde allergi. Hvorvidt man udvikler allergi, afhænger af hvor allergifremkaldende parfumestofferne er og hvor ofte man bruger produktet. Her kan man med fordel undersøge, hvilke stoffer det er. 

Man kan dog også tage teknologien i brug i jagten på at undgå farlige parabener. Her kan man bruge appen Kemiluppen på sin mobil. Man skal blot scanne produktets stregkode med appen, og man vil så modtage en vurdering af kemien i produktet via såkaldte deklarationstests der scanner for skadelige stoffer. Med andre ord kan man altså få en vurdering af produktets indholdsstoffer mens man står i butikken uden at være uddannet farmaceut eller kemiker. Men synes man at det er for omstændigt, kan man som nævnt vælge at satse på svanemærkede produkter.

Svanemærkede herredufte 

Som med alle andre miljømærker stiller Svanemærket krav til miljøvenlighed og fremmer produkter uden skadelig kemi for menneske eller natur. Dette omhandler ikke kun parfumer, men hverdagsting vi bruger i alle livets aspekter, så de lever op til skrappe miljøkrav, tager hensyn til sundheden og er af en god kvalitet. Men inden for de enkelte produktkategorier varierer kravene gevaldigt. For parfume, kosmetik, cremer og lignende er der særligt skrappe krav til kemikalier, men det er dog ikke forbudt at tilføje produkterne parfume. Der må dog uden ingen omstændigheder være nogle af de 26 skadelige stoffer, og med parfume må der maksimalt være 0,001% af deklarationspligtige parfumestoffer i produkter der bliver siddende på huden. 

Den perfekte parfume til dig

Som ovenstående har vist er der mange hensyn at tage når man skal købe parfume, men i sidste ende bør man lytte til sin egen næse. Det er også videnskabens konklusion på at vælge den bedste parfume. Man kan bedst selv lugte sig frem til, hvilke(n) dufte der bedst afspejler ens personlighed og som man ønsker at bruge, uanset hvilkentype parfume man ønsker. Din duft er en uadskillelig og dog usynlig del af dig og din stil, da den spiller en stor del af, hvordan folk ser og husker dig. Hvis man finder den helt rette duft, kan man få et helt forhold til den og den bliver næsten en integreret del af dig. 

Men husk at hvad der dufter godt på din bedste ven måske ikke dufter lige så godt på dig, når du afsøger jagtmarkerne efter den perfekte parfume. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte for at finde den rigtige duft, kan du se vores udvalg her og finde den der afspejler dit temperament og som du vil huskes for og afspejles i. 

Alt du skal vide om barberingen

Banke
7 min at læse

Giv ansigtspleje i julegave

Banke
2 min at læse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *