Hvad er forskellen på eau de toilette og parfume?

Hvad er forskellen på eau de toilette og parfume?

18. august 2019 0 Af laust

Fragrance er et begreb som ofte høres i forbindelse med kosmetik. Det er i al sin enkelthed det franske ord for duft, men i praksis dækker det over meget.

For mulighederne for at finde fantastiske dufte til mænd har aldrig været større. Der findes forskellige ord for de forskellige typer af duft og de har meget specifikke betydninger. Betydningerne gennemgår vi her.

Forskellige fragrances – hvad skal jeg vælge?

Hvem vil ikke gerne dufte dejligt og dyrt? Men duft er ikke bare en parfume, en betegnelse eller for den sags skyld en fragrance.

Ens duft er et signal om ens personlighed, et middel til at få andre til at huske dig og meget mere. Helt grundlæggende skal duften afspejle ens temperament, men vejen til at finde den rette duft kan være lang. Vi giver dig nu den ultimative indføring til de forskellige dufttyper, så du kan finde den helt rigtige duft.

Se vores anbefalinger til parfume til mænd.

Viste du at duft defineres ud fra koncentration

Jo mere koncentreret duften er i produktet jo dyrer og eksklusiv er parfumen.

Dufte defineres ud fra deres koncentration. Man kan skelne mellem dufte på mange måder. Nogle foretrækker at skelne mellem niche- og mainstreamdufte, andre mellem kendisparfume og den tidløse klassiker og andre på andre parametre, men en sikker måde er at kigge på dens duftkoncentration. Jo højere koncentration af aromatiske forbindelser, jo mere eksklusiv og dyr er den. 

Den ædle rene parfume

En ædel parfume har op til 40% æstetiske olier, holder op til 24 timer og har 3 duftniveauer som frigives over tid og skifter karakter når den er sprøjtet på huden.

70% af duften mistes inden for få timer, mens de resterende 30% kan duftes i op til et døgn. For mange er denne derfor en luksus der kun bruges til særlige lejligheder som finere fester og receptioner.

Grundet det lave indhold af alkohol egner den sig også godt til folk med sensitiv hud. 

Eau de Toilette

Eau de toilette har op til 15% æstetiske olier og holder typisk 2-3 timer. Den er mere afdæmpet end den ædle parfume, både i duft og pris, og kan derfor med fordel anvendes i hverdagen til opfriskning i løbet af dagen. Den er ofte mere diskret end den ædle parfume, men giver alligevel et frisk pust. 

Eau de Cologne

Eau de cologne har omkring 4% æstetiske olier og holder 1-2 timer. Den er ikke så kraftig som de ovenstående, men egner sig fremragende på en varm sommerdag eller efter barberingen. Den er ideel til manden der ikke ønsker for meget duft, men en blid duft der samtidig ikke er for gennemtrængende. 

Aftershave

Aftershave har omkring 2% æstetiske olier og bruges efter barbering og/eller bad hvor det holder 2-3 timer. Uanset typen af barbering er det nødvendig med pleje efterfølgende for at undgå rødme, irritation og urenheder, for uanset hvor forsigtig man er, vil der komme små skader og rifter.

En aftershave skal beskytte, reparere og gennemfugte huden for en optimal pleje og beskyttelse. 

Den købte duft er så meget mere end bare en duft man sprøjter på om morgenen. Duften bliver din duft, din signatur, din identitet. Det vigtigste er derfor at man selv kan lide duften, og selvom det kan være en vanskelig opgave, er din egen næse det bedste vurderingsparameter, så her bør man lade den træffe beslutningen.

Se de parfumer vi anbefaler til mænd i vores parfume guide.

Med den rigtige duft skaber man en dejlig atmosfære omkring sig og vil kunne sparke (næse)benene væk under enhver og tage verden med storm.