Gaver til ham

Gaver til ham

8. oktober 2019 0 Af laust

Du oplever det flere gange om året – lige om lidt har far fødselsdag, ens bedste kammerat har jubilæum, og man kan også næsten ane julespøgelset i horisonten. Alle disse begivenheder og højtider betyder gaveindkøb, og for mange er det lig med stress, da man aldrig kan komme på en god og personlig gave. 

Det er der heldigvis råd for med denne guide, der skal inspirere dig til gode gaver til dine nære og kære. Den er delt op i prisniveau, der også er centreret omkring anledningen til at give gaven.

Den billige: Med billige gaver menes gaver til et par hundrede kroner og derunder. Typisk giver man disse gaver som værtgaver og små fødselsdagsgaver til løse bekendte og børn i omgangskredsen og lignende. Det vidner om at man har tænkt på vedkommende med en lille fin gave. 

En god skik til middagsaftaler er at medbringe en værtsgave i form af en flaske vin, en buket blomster, en æske lækker chokolade eller lignende. Det bringer både stor glæde og er en billig dejlig gave der siger tak for en dejlig aften. 

Har en god bekendt eller et barn i omgangskredsen fødselsdag, kan man med fordel finde en fin lille ting til vedkommende baseret på vedkommendes interesser og hobbyer, f.eks. et computerspil eller lignende. 

Den mellemdyre: Denne type gave koster fra nogle hundrede kroner op til omkring 1000 og gives typisk til fødselsdage for gode venner og nære familiemedlemmer. 

Hvis man har samme interesse og gerne vil overraske en kammerat, sin bror eller måske sin far med en fælles oplevelse, vil en rigtig god gave være et gavekort til en fælles oplevelse som f.eks. vinsmagning, fodbold, faldskærmsudspring eller lignende. Med en sådan gave kan man både overraske personen og samtidig vise, hvor godt man kender vedkommende og få en dejlig oplevelse sammen.

Hvis man i stedet for en fælles oplevelse ønsker at give vedkommende en fysisk ting, kan man også med fordel tage udgangspunkt i vedkommendes interesser. Hvilken gamer ville ikke elske at få et lækkert nyt gamer-tastatur, og hvilken fodboldspiller ville ikke elske en lækker ny fodboldtrøje eller en træningstaske? Mulighederne er med andre ord uendelige, så det gælder bare om at målrette sin jagt på gode gaver, uanset prisklasse. 

Den dyre: Den dyre gave koster 1000 kr. og opefter og gives typisk til runde fødselsdage, jubilæum eller andre store mærkedage. Her er der mange muligheder, og det vil ofte dreje sig om store gaver der kan betegnes som mindre investeringer. Det kan være en rund fødselsdag, hvor en forælder f.eks. kan forære sit barn et kørekort eller en dyr computer, der kan bruges i mange år fremover. 

Gaver kan med andre ord være mange ting. Du behøver derfor ikke nødvendigvis give en dyr og prangende gave for at gøre indtryk, men i stedet tage udgangspunkt i modtageren og hvad modtageren kan lide og vil blive glad for.  

Her i artiklen har vi fokuseret på gaver til mænd, men gaver til kvinder behøver faktisk heller ikke være dyre. Kvinder elsker romantik og overraskelser og her vil en spontan overraskelse ofte være den bedste gave, f.eks. en tændstikæske med en kærlighedsbesked “Skat, jeg elsker dig” give stor glæde.