Tøj til alle situationer

Tøj til alle situationer

8. oktober 2019 0 Af laust

Du har sikkert prøvet det 100 gange før – du står foran en vigtig aftale og skal finde det rigtige tøj. Men når du står foran tøjskabet, hører du kun følgende i hovedet “Jeg hader det, jeg hader det, det passer ikke sammen, den skjorte er for flippet til et forretningsmøde – simpelthen bare AARGH!!

Fortvivlelsen er til at tage at føle på når man ikke aner, hvad man skal vælge af tøj. Vi har derfor udviklet denne guide med råd til tøj til forskellige situationer, der skal tjene til inspiration. Det skal ikke se som en facitliste, men som en række råd, som ens egen personlige stil så kan udspringe af. Man kæmper både i hverdagen på arbejdet og når man skal til store fester, så derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i disse:

Tøj til jobbet

  • Kontor: Velplejet og elegant. En kontorstilling kan dække over meget, men grundlæggende tales der om en helt almindelig kontormand. Her skal man helst ikke være for iøjnefaldende, men bære almindelig pænt tøj som et par cowboybukser eller almindelige pæne bukser med enten skjorte eller en pæn t-shirt. Dog vil man nok forvente at chefen går med skjorte, hvor almindelige ansatte kan slippe afsted med at bære t-shirt. Skal man til møde eller har andre formelle aftaler, kan det godt betale sig at tage skjorte og slips på. 
  • Værksted: Her er der rimelig frie rammer for tøjvalg, da man ikke skal være pæn, men praktisk. Uanset om man er håndværker eller arbejder i et traditionelt værksted, kan man sagtens risikere at blive beskidt og skal klæde sig derefter. 

Tøj til fest

Hvor dresscoden på arbejdet er mere alment bekendt, kan den være sværere at afkode de uskrevne regler til store fester. Men det er ikke kun arten af fest der spiller en rolle, men også den foreskrevne dresscode. Et bryllup behøver ikke at foreskrive smoking og slips, men kan sagtens afholdes i mindre formelle omgivelser med en mere afslappet dresscode. Du kan bruge nedenstående retningslinjer, uanset om du skal til bryllup, fødselsdag, jubilæum, konfirmation eller andre fester. 

  • Den elegante: Afholdes festen i elegante omgivelser med dresscoden galla, skal man ankomme i sit stiveste puds, dvs. smoking, skjorte og slips.
  • Den afslappede: Hvis festen afholdes i afslappede omgivelser som f.eks. et forsamlingshus eller lignende, lægges der op til en mere afslappet tøjstil som et par bukser, enten med skjorte eller en pæn bluse. 
  • Havefesten: Her foreskriver dresscoden som regel pænt tøj efter eget valg, f.eks. et par lange bukser en passende skjorte og pæne sko. 

Hvis ikke der er angivet en dresscode, er der meget frit valg på alle hylder, men man bør alligevel have ovenstående i baghovedet. Beklædningens Emma Gad er retningslinjer, for man skal helst ikke skille sig for meget ud i forhold til de andre gæster og tage opmærksomheden fra festens hovedperson. Så længe man følger den angivne dresscode, kan det ikke gå helt galt.