TV på afbetaling – kan det gå?

TV på afbetaling – kan det gå?

7. oktober 2021 0 Af Mere

Generelt har det at købe ting været en meget negativt ladet ting, men det behøver det faktisk ikke at være. Vi tager i denne artikel udgangspunkt i hvordan og hvorledes det foregår med afbetaling i 2021, samt prøver at se lidt nærmere på et par konkrete eksempler, som f.eks. kunne være et TV på afbetaling. Her ser vi på hvorvidt det kan gå at købe et TV på afbetaling i 2021, men ligeså meget ser vi på forskellen der kan være blandt de forskellige forhandlere, samt hvad du skal være opmærksom på.

At købe et fjernsyn på afbetaling behøver ikke være skidt

Engang var det meget fy-fy at købe noget på afbetaling, men det er blevet både nemmere, men også mere rationelt at købe elektronik på afbetaling. Det behøver nemlig ikke at være lange afbetalingsperioder på f.eks. 5 år, det kan også blot være 4 måneder. Netop den korte afbetalingstid er noget flere benytter sig af. Hvis du forestiller dig, at dit køleskab går i stykker, så er det nødvendigt at få anskaffet sig et nyt. Sådan et kan dog godt være lidt dyrt, hvorfor at det kan være gunstigt at få det betalt af over 3-4 måneders tid. Dette sker i mange tilfælde uden at det koster dig som forbruger ekstra. Netop derfor behøver det ikke at være en skidt ting.

Tilbage til vores eksempel med et TV, som vi nok i stor grad har alle sammen. Hvis det gamle står af og går i stykker, men økonomien synes ikke lige at være til at betale et med det samme, behøver det så betyde, at du ikke skal have et nyt?

Nej..

Det betyder blot, at du skal finde en gunstig måde at betale det af på. Om du låner pengene af et familiært medlem eller om du afdrager hos den enkelte webshop er i og for sig det samme, så længe at du er opmærksom på at vælge en løsning der ikke er bundet op med høje renter og en stor ÅOP.

En løsning uden høj ÅOP

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, som er det du som forbruger skal være mest opmærksom på. Hvis du her ikke er opmærksom, så er det netop her at du kan være uheldig og betale mange renter for det TV du køber på afbetaling.

Du kan med et TV til 5.000 kroner ende med at have betalt 10.000 kroner, hvis du ikke er opmærksom. Det kan her være en god idé at se efter virksomheder/webshops, som tilbyder Klarna eller Viabill som betalingsløsning, da disse ofte er uden renter og gebyr. Du skal om ikke andet være mere opmærksom, hvis det er en webshop som samarbejder med andre løsninger, da disse godt kan have en høj rente.