Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Slips den ultimative guide

”Et godt bundet slips er det første seriøse step i livet”.
Sådan lyder et citat fra Oscar Wilde – irsk forfatter, som levede i 1900-tallet. Men hvad menes der egentlig med dette?
Det, der kan trækkes ud af denne sætning, er at stil betyder mere, når du bliver voksen, slips er et kraftfuldt tilbehør, og at binde et slips er en værdifuld evne. Med guiden her kan du lære at binde de forskellige knuder, lære hvilke, der passer til hvilke begivenheder, hvilken farve og bredde slipset skal have og mere endnu.

Hvad er vigtigt når du skal vælge et slips?

Knuden du skal binde
Begivenheden
Farven og mønsteret
Bredden

Se udvalget af slips hos 2trendy

Se udvalget af slips hos Kaufmann

Hvordan binder man et slips?

Der er adskillige måder at binde et slips på. Hvordan knuden laves på slipset, varierer alt efter om man er høj eller lav, stor eller tynd osv. En anden ting, der har indflydelse, er hvilken sammenhæng slipset skal bruges i, og hvilken skjorte man har på.
Et hvert godt slips kræver en god knude – derfor gives der her en række forskellige måder, hvorpå et slips kan bindes. 

Oriental knuden

Den orientalske knude er hurtig at lave og er en af de mest simple. Knuden bruges ikke så ofte i vesten, men er meget populær i Kina. Når knuden først er bundet, giver den sig ikke, hvilket gør, at den beholder formen, men er til gengæld sværere at løsne. Knuden er asymmetrisk og passer godt til tykke slips. Er du høj, og vil have slipset skal være lidt langt, samtidig med at du vil have den mest simple metode, kan dette være knuden, der passer til dig. 

Four-In-Hand knuden

Denne knude er en af de mest populære for begyndere. Udover at den er nem at lære, er det også en af de ældste. Den kan bruges i mange situationer, er smal, en anelse asymmetrisk og er selvudløsende (nem at binde op). Knuden bruger ikke meget af slipsets længde, hvilket gør det til et godt valg for høje mænd, der vil have en regelmæssig længde. Knuden passer desuden til næsten alle kravetyper med undtagelse af kraver, der har en stor spredning på flippen.
Hvis man kun vil lære en metode, er denne knude nok den mest optimale, da den egner sig godt til hverdagen på jobbet eller til mindre formelle fester. 

Half-Windsor knuden

I modsætning til hvad navnet antyder, er knuden faktisk nærmere tre fjerdedele af Windsor knuden. Half-Windsor knuden er også en af de mest populære – hvis ikke den mest populære. Den er velegnet for begyndere, da den kan bruges i mange situationer. Knuden er af middelstørrelse, næsten symmetrisk og passer til slips af mellembredde eller en smule store slips.
Half-Windsor knuden tager ikke meget fra slipsets længde, hvilket betyder, at det er et godt valg for store og høje mænd, som vil have et slips af middellængde. 

Full-Windsor knuden

Full-Windsor knuden er en stor trekantformet knude, og hvis den bindes korrekt, får man en fuldstændig symmetrisk knude. Den passer godt på mænd, som har en stor hals eller et stort ansigt, da knuden er stor. Knuden tager meget af slipsets længde, da den har to indpakninger. Full-Windsor knuden egner sig bedst til smallere slips og passer til kraver med lidt bredde. 

Pratt knuden

Knuden er alsidig, elegant og af mellemstørrelse. Konstruktionen kan sammenlignes med Half-Windsor knudens. Denne knude passer til mænd med mellemstore eller små ansigter. Med Pratt knuden får man pr. automatik en indsnævring under knuden, som giver et elegant look. Knuden er af mellemstørrelse, symmetrisk og passer til korte slips da den ikke bruger meget af længden. 

Nicky knuden

En Nicky knude bruger en relativt lille mængde af slipsets længde, hvilket gør det til et godt valg, hvis slipset er kort, eller hvis man er høj. Knuden er større end Four-In-Hand knuden og mindre end Half-Windsor knuden. Nicky knuden er en af de alsidige knuder, som giver et elegant look til fx hverdagen. Knuden går godt med tynde slips og går både med udbredte og snævre skjortekraver. 

Kelvin knuden

Matematikeren/fysikeren Lord Kelvin (1824-1907) bidrog til teorien bag knuder til slips i relation til den atomiske struktur. Knuden, som er opkaldt efter ham, er en udvidelse af den simple oriental knude. Til formelle forretningsmiljøer og sociale begivenheder er Kelvin knuden et oplagt valg og er passende til mænd med mindre ansigter. Knuden er af mellemstørrelse, men tager meget af slipsets længde, hvilket gør det til et godt valg for lave mænd, eller hvis slipset er for langt. 

St Andrew knuden

På trods af at knuden kan se symmetrisk ud, er den en anelse asymmetrisk, hvilket kan ses, hvis man kigger tæt på. St Andrew knuden er en snæver knude, men lidt større end andre knuder i samme kategori. Dette gør det til en god mulighed for mænd med runde ansigter eller brede skuldre. Knuden er selvudløsende, hvilket betyder, at man blot behøver at hive i enden for at binde den op. Knuden kan bruges i mange sammenhænge, men skal man til et vigtigt møde, bør man overveje, om man vil vælge St Andrew knuden, da den ikke er helt symmetrisk. I en sådan situation kan dette virke sløset. St Andrew knuden er populær i England. 

Balthus knuden

Balthus knuden er kendt som den største knude. Knuden har en bred og konisk form, og det anbefales at bruge knuden på skjorter med udbredte kraver for at undgå overfyldning af din hals. Knuden gør slipset meget kortere og er derfor bedst parret med lange slips. Har man et smalt ansigt eller en smal krop, er Balthus knuden ikke et godt valg.
Knuden er til mænd, der har meget selvtillid og vil vise sig og er en særlig knude, som ikke bør bruges til hverdag. Bruger man Balthus knuden, er det vigtigt at være klar over, at den kommer til at være centrummet af dit outfit. Den kan eksempelvis bruges i forbindelse med en fin middag eller en kunstbegivenhed. 

Hanover knuden

Hanover knuden er endnu en af de store knuder. Hvis knuden er udført korrekt, dannes en ligesidet trekant, hvilket giver en flot symmetrisk form. Den viser, at man har øje for detaljen og kan være et tegn på professionalisme i din arbejdskreds.
Det er dog vigtigt at være rutineret i at lave Hanover knuden, da den kan virke for pompøs eller kluntet, hvis den ikke er lavet korrekt.
Knuden passer til skjorter med udbredte kraver. Da den bruger meget af længden, er det vigtigt, at slipset er langt.

Plattsburgh Knuden

Plattsburgh knuden har en trekantet form og minder om St Andrew i formen, men er lidt smallere. Det dog stadig en af de større knuder og passer til store mænd med smalle ansigter. Knuden passer til slips med glatte overflader og et simpelt mønster eller en enkel farve. Ideen bag Plattsburgh knuden er, at den symmetriske trekant får fokusset, mens resten af slipset er klassisk. Dette gør knuden perfekt for business-relaterede funktioner. 

Grantchester knuden

Grantchester knuden ligner til forveksling Four-In-Hand knuden, men er lidt større. Dette betyder, at den kan bruges med skjorter, der har en stor spredning på flippen. Det gør, at den også kan bruges af mænd med en stor fysik. Knuden tager meget af slipsets længde, hvilket er passende, hvis du er en lav mand, men hvis du er høj, skal slipset være langt. Slipset er selvudløsende og asymmetrisk. 

Victoria knuden

Victoria knuden er en knude af mellemstørrelse og er ideel for tynde slips. Med sin asymmetriske form giver Victoria knuden et afslappet look og kan bruges til dagligdag eller sociale arrangementer. Knuden er en Four-In-Hand knude med et ekstra lag. Man kan således lade begge lag være synlige, hvilket understøtter det afslappede look. 

Cafe knuden

Som navnet antyder, var Cafe knuden en stil, der blev foretrukket af cafe-besøgende i den tidlige del af det 20. århundrede. Knuden er stilet og tiltrækker opmærksomhed med sin anderledes form og asymmetri. Med denne knude får man et afslappet look, som kan bruges til at se sporty ud og bør ikke bruges til seriøse arrangementer eller på kontoret. Cafe knuden er ikke en begynder knude – den er rettere en af de svære, som kan tage mange forsøg at lære. Har du gå-på-mod og vil prøve en lidt sværere og anderledes knude, er Cafe knuden et forsøg værd. 

Eldredge knuden

Eldredge knuden er en af de mere fancy knuder. Det kræver mange separate steps at lave knuden, men hvis det lykkes, får man en stor og meget speciel knude. Med så ”flashy” en knude bør slipset og resten af dit outfit være simpelt og mindre iøjefaldende. Knuden passer bedst til brede slips, men kan også bruges med tynde slips og bør bruges i forbindelse med udbredte skjortekraver.
Eldredge knuden kan ikke bruges i mange sammenhænge. Manden bag metoden, Jeffrey Eldredge, mener at et bryllup er det perfekte sted at bruge knuden.
Det kræver præcision og tålmodighed at lave en flot Eldredge knude. Hvis du endnu ikke kan finde ud af at binde knuden på dit slips, anbefales det at lære en eller flere af de mindre komplekse som Oriental knuden eller Four-In-Hand knuden først. 

Trinity knuden

Trinity knuden er en af de mest populære typer af de keltiske knuder og et kendt symbol for treenigheden i den keltisk-kristne kultur. Senere har andre kulturer også brugt symbolet og givet det andre betydninger.
Knuden har en anderledes form og kan virke overvældende i arbejdsrelaterede omgivelser. Knuden går med simple slips, som ikke er for brede, og det er vigtigt at huske at parre den med simple outfits, så den er centerstykket af outfittet. Trinity knuden kan bruges til formelle arrangementer eller specielle begivenheder.
Med den kløverblad-formede knude er du sikker på at skille dig ud. Giv den et forsøg hvis det er noget for dig, og fortvivl ikke hvis du skal starte forfra nogle gange – Trinity knuden er nemlig en af de sværeste at binde korrekt. 

Hvor langt skal et slips være?

En af de vigtigste ting når man bærer et slips er, at det har den rigtige længde. Hvis slipset har en forkert længde, vil man se kikset eller sløset ud selv med det flotteste slips og den perfekte knude.
Som en hovedregel for alle slips gælder, at det skal gå ca. til den øverste kant af bæltet. Slipsets længde afhænger altså af din højde, og jo højere du er, jo længere skal slipset være. En god ting at huske er, at knuden også tager noget af slipsets længde. Der er mange forskellige slags knuder, og det er også forskelligt hvor meget af længden, der mistes på knuden.  

Hvilken farve slips skal jeg vælge?

Når man vælger et slips, er det vigtigt, at man tænker over dets farve og mønster. Som hovedregel bør man ikke blande mere end tre til fire farver sammen i et outfit.

Tilpas farverne

Der er nogle farver, som går godt sammen og hermed er sikre valg. Du kan for eksempel matche et mørkt jakkesæt (fx mørkeblåt) med en hvid eller sky-blå skjorte og et bordeaux, blåt eller brunt slips. Hvis du vil bruge et sort, bordeaux eller gult slips kan du igen bruge en hvid skjorte og et gråt eller sort jakkesæt. Man kunne også vælge tætte farver, således at man fx vælger et brunt jakkesæt med en beige eller hvid skjorte og et slips, der er en anden nuance af brun end jakkesættet.
En ting man kan basere sit valg af slips på, er ens hudfarve. Er man mørk i huden, kan man vælge kontrastfarver, så man fx bruger en hvid skjorte sammen med et sort, grønt eller rødt slips. Er man lys i huden, kan man vælge farver, der er tættere på hinanden. 

Hvad siger farverne

Det er intet nyt, at farver kan fremkalde forskellige følelser. Slipset er det perfekte tilbehør til at udnytte denne effekt, de forskellige farver kan have. De forskellige farver slips passer til forskellige personligheder og begivenheder.

Røde slips

Det røde slips er et kraftfuldt slips, der viser sig meget og som generelt associeres med kærlighed, passion, autoritet, styrke og dominans. Da den røde farve tiltrækker sig så meget opmærksomhed, er det en af de farver, man skal være påpasselig med.
Røde slips passer fx godt med mørkeblå og grå farver.
Leder du efter et slips med en livlig farve, men ønsker ikke det dristige look den røde farve giver, kan du i stedet bruge fx bordeaux.

Bordeaux slips

De mørkerøde farver som bordeaux er populære i slipseverdenen, er elegante og passer til alle årstider. Den bordeaux farve parrer den kraftige røde farve med modenheden af den brune farve, og resultatet er den perfekte farve i businessverdenen.

Mørkeblå slips

Mange mænd er glade for den mørkeblå farve, og det er en af de farver slips, der bliver solgt flest af. Det mørkeblå slips har en beroligende effekt, som er et tegn på elegance og modenhed. Det mørkeblå slips går godt med kontrasterende farver og er en god farve at vælge om foråret eller vinteren. 

Lyseblå slips

Det lyseblå slips giver i modsætning til det mørkeblå et indtryk af ungdommelighed og livlighed. Den lyseblå farve går godt om sommeren og foråret og passer eksempelvis godt sammen med et gråt jakkesæt. 

Lyserøde slips

Med det lyserøde slips får man passionen fra det røde og renheden fra det hvide. Den lyserøde farve er en romantisk farve, som er passende til en date på en fin restaurant. Det lyserøde slips bruges almindeligvis af designere om sommeren og foråret. 

Orange slips

Orange er en farve, der symboliserer glæde og energi og kan bruges om foråret, sommeren eller efteråret. Det orange slips går med mange farver, og man kan eksempelvis bruge et lyst orange slips kombineret med en lyseblå skjorte. Den orange farve er forbundet med ambition, præstation og positivitet. 

Gule slips

Den gule farve er en ”glad farve” og ses oftest i designernes sommer -og forårskollektioner. Det gule slips kan bruges til festlige begivenheder som bryllupper, men er for useriøst til arbejdsrelaterede og formelle møder. Den gule farve er et tegn på autoritet og intelligens, og viser at du er selvsikker.   

Sorte slips

Det sorte slips bruges ofte sammen med en hvid skjorte, sort/gråt jakkesæt og sorte sko og er en af de mest almindelige kombinationer. Denne kombination er meget klassisk og perfekt til formelle begivenheder. Dog kan det sorte slips også bruges til mere afslappende begivenheder. Man kan fx matche et tyndt sort slips bundet med en løs knude med en hvid skjorte, hvor den øverste knap ikke er knappet. Hertil kan man bruge jeans, en sportsjakke og sportssko. 

Hvide slips

Den hvide farve er et symbol på renhed. Et helt hvidt slips ses sjældent i arbejdsrelaterede situationer, men kan sagtens bruges til mere uformelle begivenheder. Selvom de helt hvide slips ikke ses ofte, ses den hvide farve ofte i form af striber eller andre mønstre på en anden farve slips. Det hvide slips kan bruges med cowboybukser, en sweater og en sort skjorte. Du kan bruge det hvide slips til at skille dig ud, når du skal ud at have en drink, eller hvis du skal på date. 

Grønne slips

Sommer og forår er gode tidspunkter at bruge det grønne slips på. Mens det lysegrønne slips giver en frisk og energisk udstråling, giver det mørkegrønne slips en mere seriøs udstråling. Et grønt slips er et godt valg til at skabe kontrast med og kan bruges i mange kombinationer. Du kan eksempelvis bruge det grønne slips sammen med en hvid eller lyseblå skjorte. 

Brune slips

Hvis du ønsker et slips, der giver udtryk for modenhed, er det brune slips et godt valg for dig. Den brune farve er et tegn på jordnærhed og en etableret personlighed. Det brune slips kan fx bruges i kombination med et mørkeblåt jakkesæt, hvid skjorte og brune, fine sko.
Det brune slips er mest populært til efteråret og kan bruges til hverdag.

Lilla slips

Lilla er en farve, som ofte relateres til som en ”royal farve” og forbindes derfor med selvsikkerhed og ses som en luksuriøs farve. Den lilla farve er en god farve til slips, hvis man vil skille sig ud og kan bruges om foråret, sommeren og efteråret. Det lilla slips kan bruges til at ”spice” outfittet op, hvis det ellers er simpelt og neutralt. 

Juleslips

Julen – en af favorithøjtiderne for mange – er en tid, der byder på masser farver, fester, god mad, hygge og sjov med familien. Dette betyder også, at man skal have tøjet til julen klar, men hvem siger, at man skal have en grim julesweater på? Man kan nøjes med et juleslips i stedet, som samtidig kan virke stilet og/eller sjovt.
Købet af et juleslips er ikke altid lige nemt. Ligesom de andre slips skal juleslipset også vælges med omtanke.
Hvis formålet med slipset er, at det skal være friskt og humoristisk, kan man fx vælge et blåt slips med røde julemænd eller hvide snemænd på. Den røde farve er oplagt til et juleslips, og hvis man vil have mønstre på, kunne man fx finde et med julelys eller hvide snefnug på. Lige så vel som den røde farve er det, er den grønne farve også veloplagt til et juleslips. 
Hvis man derimod vil have et slips med juletema, men som stadig ser stilet og flot ud, kan man vælge mere minimalistiske og sofistikerede slips. Dette kunne være et slips i en enkel farve og nogle små mønstre på, således at det ikke er mønstrene, der tager al opmærksomheden. Man kunne vælge et slips med små cirkler på eller et silkeslips uden mønster. En anden mulighed er rødt slips med sorte striber. 

Typiske fejl du bør undgå, når du har slips på

Forkert eller dårligt bundet knude

En typisk begynderfejl er at gå med et slips, der er dårligt eller forkert bundet. Hvis dette er tilfældet, vil det være ligegyldigt, hvor flot slipset er, eller hvor godt det passer til outfittet. Eksempler på forkert bundne slips kunne være: et slips, der er for langt eller kort, et slips, der ikke udfylder mellemrummet mellem kraven eller at den smalle ekstradel på slipset – som normalt gemmes bagpå det brede stykke – stikker frem.

Modstridende farver eller mønstre

Dette er af de fejl, der ofte begås af mænd, da slipset fx købes for sig, udelukkende, fordi det ser godt ud, uden at tænke over om det passer til det tøj, den skal bruges med. Husk at tænke over hvilket outfit slipset skal bruges med og husk at vælge farven dette og at vælge/fravælge mønstret efter dette. Slipset skal desuden passe til din kropstype.  

Rynkede og/eller plettede slips

Hvis du bærer et slips, er det en af de ting som man ser som det første. Derfor er det vigtigt, at der ikke er pletter på, og at det ikke er krøllet. Det er ikke en god idé at gøre knuden løs, når den skal tages af, og lægge den bundet i hjørnet til den skal bruges igen. Dette vil gøre stoffet permanent krøllet og give et slidt look, mens knuden kommer til at se gammel ud. Det er derfor vigtigt at løsne knuden helt op efter brug, og hvis man hænger slipset, vil knuderne glatte ud helt af sig selv! Alternativt hvis der ikke er plads til at hænge dem, kan du rulle dem sammen. Du kan med fordel købe en slipseæske, hvor der er et separate rum til slipsene. Du må ikke rulle slipset for stramt, da det kan krølle det.
Hvis slipset alligevel bliver krøllet, hvilket tit er tilfældet, skal det ikke stryges som man stryger andet tøj. Man skal dampstryge det. Silkeslips og polyesterslips skal dampstryges ved lave temperaturer, uldslips ved mellemtemperatur og bomuldsslips ved høje temperaturer. Mange krøller vil forsvinde, hvis man hænger det i badeværelset, mens der tages et dampende brusebad. 

Er uheldet ude, og slipset bliver plettet eller beskidt på anden vis, er det vigtigt at være hurtig, da pletten er nemmere at fjerne, jo hurtige der reageres. Hvis det eksempelvis er mad, der er kommet på slipset, skal man fjerne maden forsigtigt med en serviet. Herefter duppes med en fugtig serviet på pletten – eventuelt med danskvand da det er mere effektivt. Det er herefter forskelligt, hvordan pletten skal behandles, alt efter hvad der er kommet på slipset.

Fedtpletter: Majsstivelse eller talkum lægges på pletten i nogle timer.

Blæk: Pletten skal tørre, inden der gøres noget. Prøver man at vaske pletten af, mens den er våd, udtværes den blot og bliver endnu værre. Hvis der er kommet blæk på slipset, er det vigtig at være ekstra forsigtig. Den tørre plet skal duppes med en klud med håndsprit eller husholdningssprit på. Herefter ventes til pletten er tør igen, og processen gentages, indtil pletten er væk.  

Rødvin: Er der kommet rødvin på slipset, skal man så hurtigt som muligt putte bordsalt på og lade det ligge på pletten. Efterfølgende kan det resterende af pletten fjernes på samme måde som hvis det var en plet af blæk.  

Bredt eller smalt slips?

En af de vigtige ting i forbindelse med valget af slips er slipsets bredde. Når du vælger bredden på dit slips, er der hovedsageligt to ting, du bør tage i betragtning; din kropstype og stil.  

Smal krop eller modeslipset

Smalle og tynde fyre bør bruge slips, der også er smalle. Dette er der en god grund til. Et bredt slips vil nemlig se endnu bredere ud, end det ville gøre på en bred fyr. Det kan derfor anbefales at bruge smalle slips (4-7 cm).
Tynde slips har altid været på mode og bruges meget i modeverdenen, hvor de ses som progressive slips. Vælger man dog at bruge et slips på under 5 cm, kan man risikere at få et hipsterlook. 

Atletisk krop eller klassisk/business stil

Har man en krop af mellemstørrelse, kan man bruge et slips, der ligger mellem 5,5 og 8,5 cm. Man har stadig friheden til at vælge efter sin stil i dette størrelsesinterval. Hvis man vælger et slips i den lave ende af intervallet, vil man have en mere ungdommelig og charmerende udstråling. Slips på mellem 6 og 8 cm er det, der generelt bruges som business stil. Det mest klassiske slips, som sagtens kan bruges uden et jakkesæt, er det neutrale slips på 7 cm. Hvis man ikke ved, hvilken bredde man skal have, er 7 cm det sikreste valg. Vælger man slips på over 8 cm, giver det en mere konservativ og klassisk udstråling. 

Brede mænd eller gammeldags/retro stil

Bredere mænd bør bruge bredere slips på 7 til 8,5 cm. Har man en stor mave eller et stort bryst og vælger et smalt slips, kan det give en komisk virkning, hvilket oftest ikke er formålet med et slips. Bruger man slips, der er 8 cm brede eller over, bør de bruges sammen med jakkesæt, der ikke er slimfit, eller hvis man har en meget bred krop. Bruger man et sådant slips, bør det være mere afdæmpet i farver og mønstre, så det ikke bliver altoverskyggende.
Vælger man at bruge slips, der er 10 cm eller større end 10 cm i bredden, vil det give et gammeldags look som i 1970’erne. Man kan også vælge at bruge de ekstra store slips til kostumefester eller lign. 

Slipsenål

Slipsenålen bliver ikke brugt særligt ofte – du er derfor ikke alene, hvis du ikke ved, hvad det er, eller hvordan det bruges. Slipsenålen er et tilbehør, der kan bruges til at tilføre et traditionelt touch til dit slips og få det til at se ekstra fint ud. Før man bruger den, er det dog vigtigt at vide, hvornår og hvordan den kan bruges. 

bliver ikke brugt særligt ofte – du er derfor ikke alene, hvis du ikke ved, hvad det er, eller hvordan det bruges. Slipsenålen er et tilbehør, der kan bruges til at tilføre et traditionelt touch til dit slips og få det til at se ekstra fint ud. Før man bruger den, er det dog vigtigt at vide, hvornår og hvordan den kan bruges. 

Hvad er en slipsenål?

En slipsenål er et lille stykke metal, der er designet til at bruge sammen med et slips. Formålet med denne er at fastgøre slipset til dobbeltlaget/samlingen af slipset (hvor knapperne og knappehullerne er). Slipsenålene bruges i dag også blot til dekorative formål og kan give et moderne strejf til outfittet. Slipsenålen findes i mange former og forskellige designs.

Hvordan bruges en slipsenål?

Det er vigtigt, at slipsenålen passer med slipset og til den pågældende begivenhed. Her er en række ting, der er gode at vide, før den vælges:

  • Hvis slipset er smalt, skal slipsenålen også være smal, og hvis slipset er bredt, skal slipsenålen også være bred.
  • Balancér et slips med mønster på med en mindre synlig og klassisk slipsenål eller fremhæv et slips med enkle farver med en stor slipsenål.
  • Brug en smal og minimalistisk slipsenål til formelle begivenheder.
  • Når du bruger slipset sammen med en afslappet og smart påklædning, kan du bruge en slipsenål, der viser sig mere. Dette kunne fx være en slipsenål med påhæng. 

Placeringen af slipsenålen

Det er meget vigtigt, at slipsenålen er placeret korrekt. En forkert/dårligt placeret slipsenål kan ødelægge et ellers flot outfit. Ideelt set er den placeret lige mellem brystkassen og mellem den tredje og fjerde knap på skjorten. Den skal vedhæftes fra højre mod venstre for at fange både slipset og skjorten. 

Slipsenålen med et smart eller afslappet outfit

Man kan sagtens bruge slipsenålen sammen med et smart eller afslappet outfit. Dette kunne fx være skjorte, slips, blazer og jeans. Her er der også mulighed for at bruge unikke slipsenåle med anderledes designs. 

Slipsenålen til det formelle outfit

Slipsenålen er en glimrende tilføjelse til det formelle outfit. Den kan bruges til bryllupper, middag på en dyr restaurant eller til en forretningsbegivenhed. I sådanne tilfælde vil det være passende med en mere klassisk og elegant slipsenål med et simpelt sølv eller gulv design.

Strikkede slips

Der siges mange ting om strikkede slips – nogle mener, det kun er for ældre mænd, mens andre mener, det kun er for unge hipstere, men det strikkede slips kan klæde alle mænd. Det strikkede slips bruges mest til hverdag sammen med afslappende hverdagstøj. Dog kan det også bruges til mere formelle begivenheder som bryllupper eller på arbejdet. 

Det kan være smart at bruge et strikket slips, som giver et afslappende look, hvis man ønsker at være ekstra godt klædt i hverdagen uden at ligne en, der skal til bryllup eller lignende.
Strikkede slips er oftest lige i enden i stedet for at være spidse. De findes dog også med spidse ender. Da det kræver specialiseret udstyr at lave strikkede slips, er der kun få fabrikker, der laver dem, hvilket betyder, at udvalget ikke er lige så stort som med de ”almindelige” slips.
Du er sikker på, at du skiller dig ud med et strikket slips, og du slipper for at skulle tænke på, om det bliver krøllet som med ordinære slips. Det er en god idé at stramme knuden på det strikkede slips mere end normalt, da det har en tendens til at løsne sig i løbet af dagen. Det er bedst at holde sig til simple knuder med de strikkede slips – de mere komplicerede knuder passer ikke med strikkede slips. 

Materiale

Det mest brugte strikkede slips er lavet af silke, som giver et elegant look til dit slips. Et andet materiale, som tit bruges, er bomuldsslips. I vinterperioden kunne man også overveje at bruge et slips af uld, som kan være en hjælp til at holde varmen. 

Farver

Hvis du har tænkt dig at investere i et strikket slips for første gang, er den perfekte farve sort eller mørkeblå. De to farver strikkede slips giver et smart og elegant look. Andre farver kan også være et godt valg, hvis det passer til resten af outfittet. På en kold vinterdag kan man bruge bordeaux eller grå strikkede slips og orange eller grøn om sommeren. 

Slips til bryllup

Slipset er et must sammen med jakkesættet til et bryllup. Hvis man vil være på den sikre side i forhold til farven på slipset, er det klassiske sorte slips et godt valg. I mange tilfælde bruges et mørkt jakkesæt og en hvid skjorte af de mandlige gæster til et bryllup. Hvis dette er tilfældet, bør man også vælge et slips i en mørkere farve som jakkesættet. Man kan også vælge at bruge samme farve slips som jakkesættet i en lysere tone, hvis man vil skille sig en smule ud. Hvis der er en dresscode, er det vigtigt at overholde denne – spørg derfor brudeparret om dette for at være sikker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News