Er du klar til at søge hjælp mod din afhængighed af alkohol?

Er du klar til at søge hjælp mod din afhængighed af alkohol?

26. oktober 2022 0 Af redaktionen

Det kan være meget isolerende og ensomt, hvis man kæmper med et alkoholmisbrug. Hvis du endelig er kommet dertil, hvor du er klar til at søge noget hjælp, er det et skridt i den rigtige retning. Ved at række hånden ud efter hjælp viser du nemlig, at du faktisk har interesse i at få det bedre.

Behandling af alkoholmisbrug

Du kan finde hjælp til dit misbrug på en række forskellige behandlingscentre rundt omkring i landet. Her vil der stå en masse mennesker, som er klar til at hjælpe dig, og som kun vil dig det bedste. Der bruges forskellige typer af behandling mod alkoholisme de fleste steder. Mange følger for eksempel Minnesota-modellen, hvor der tages udgangspunkt i, at alkoholisme er en sygdom, og skal behandles som en.

Hos nogle behandlingscentre benyttes også medicinen antabus. Denne gør, at man får en enormt ubehagelig følelse, hvis man drikker alkohol – og kan derfor virke effektiv for folk med et misbrug. Selvom dette ikke er en behandling i sig selv, kan den stadig være til hjælp. Læs mere om antabus her.

Få livsglæden tilbage

Som sagt kan det føles meget ensomt, hvis man kæmper med alkoholisme. Man kan nemt blive afskærmet fra både venner og familie, fordi ens misbrug gør, at de ikke længere ønsker at være en del af ens liv. Dette kan være noget, der er med til, at man mister glæden i hverdagen, fordi man ikke længere omgås dem, som man elsker.

Hvis du ønsker at få muligheden for igen at være tætte med venner og familie, er det derfor vigtigt, at du kommer i behandling for dit alkoholmisbrug. På den måde kan du igen få din livsglæde tilbage, og komme tilbage til en hverdag, hvor alkoholen ikke fylder alt for meget.