Tre tips til at komme over forstoppelse

Tre tips til at komme over forstoppelse

28. april 2022 0 Af redaktionen

Det er aldrig rart at have maveproblemer. Desværre er det noget, de fleste vil opleve en gang imellem. Og når det rammer, kan det nemt komme til at overskygge alt andet, der foregår omkring én. For det kan bare være ufatteligt ubehageligt. Det gælder ikke mindst for forstoppelse. Hvis du af og til lider af forstoppelse, så er du sikkert også på udkig efter lindringer. Derfor får du her tre bud på, hvad du kan gøre.

1. Spis en bedre kost

Forstoppelse er jo et problem, der opstår med fordøjelsen. Derfor er det også nærliggende at forbedre kosten, for at undgå at det rammer. Selvom du overordnet set spiser sundt, så er det ikke sikkert, at du spiser helt rigtigt.

Sørg for at spise en fiberholdig kost. Særligt fiber kan nemlig om noget sætte gang i fordøjelsen, og derfor er det altså også et oplagt middel mod tilbagevendende problemer med forstoppelse.

2. Lav øvelser for at få gang i fordøjelsen

Hvis forstoppelsen så rammer, så er det nemt at føle sig hæmmet af det. For det kan jo faktisk være smertefuldt. Men at lægge sig fladt ned er sjældent den bedste løsning. I mange tilfælde kan det modsatte faktisk hjælpe bedre.

Ofte kan motion og særlige øvelser nemlig også hjælpe dig med at sætte skub i fordøjelsen. Derfor kan det være en god idé at forsøge at bevæge dig lidt, når forstoppelsen rammer.

3. Overvej at tage kosttilskud

Endelig kan du også overveje at tage kosttilskud til at afhjælpe problemet. Der findes nemlig også midler, der kan supplere den gode kost, som nævnt ovenfor, der kan hjælpe fordøjelsen på vej.

Hvis du vælger kosttilskud, så er det dog vigtigt at pointere, at det aldrig kan stå alene. Det kan bestemt ikke erstatte en god kost, men det kan fungere som et supplement, hvis du har mangler i kosten.