Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

RFID beskyttelse af kreditkort

Undgå usynligt tyveri: Uanset om du bruger kortholder eller den traditionelle herrepung, kan du risikere at blive udsat for tyveri. Der kan ske tyveri af både kontanter og andre personlige oplysninger, hvis tyve er smarte nok til at få fat i ens tegnebog. Men vidste du at man kan blive udsat for tyveri af sine personlige bankoplysninger uden at miste selve tegnebogen eller sine kreditkort? Fordi kreditkort bliver trådløse kan du risikere at blive bestjålet uden at du ved det før du ser på din konto.

Kortholder og pung kan beskytte mod tyveri

I dag gennemføres størstedelen af alle betalinger med kort. Man skal bare indtaste sine kortoplysninger, enten på nettet eller i en fysisk butik, og så har man gennemført et køb. Man behøver altså ikke længere at have fysiske penge i form af sedler og mønter for at kunne købe, hvad man ønsker. Men med denne nemhed følger også nye farer.

Ligesom med kontanter kan man risikere at få stjålet sin kortholder, hvor tyvene så kan misbruge ens oplysninger. Her kan man dog kontakte banken og få spærret sin konto og skulle de nå at misbruge kortet, kan man få pengene refunderet, blot man gør indsigelse. Men med nye og ekstremt udspekulerede metoder kan tyve faktisk få fat i ens oplysninger uden fysisk at have kortet og nå at tømme ens konto før man overhovedet bemærker det. 

Du kan hvilke kortholdere der kan beskytte dig mod trådløs tyveri i vores guide til kortholdere.

Trådløs kreditkort

Alle kender følelsen – man er ude på en travl gågade, har nærmest tunnelblik og forsøger nærmest panik at nå alle sine ærinder på en travl og stresset hverdag og er meget påpasselig med at ingen skal kunne få fat i ens tegnebog. Man kan stadig mærke den i baglommen og bemærker derfor ikke at en person holder en scanner skjult som taske op mod ens lomme i få sekunder…. og pludselig har den fremmede fået fat i ens kortoplysninger uden at noget fysisk er blevet stjålet. Selvom man også kan gøre indsigelse her, er det mindst lige så ubehageligt som et fysisk tyveri. 

Dette fænomen skyldes den såkaldte RFID-teknik som man også bruger til kortløs betaling. Her holder man blot kortet op mod dankort-terminalen, og købet gennemføres så. Samme teknik kan bruges af kriminelle til at lave en hævning på dit kreditkort. Hvor tyve før i tiden gik efter kontanter og ejendele, går de i dag primært efter digitale oplysninger, der så kan bruges til at få fat i en stor portion penge. 

Det har med andre ord aldrig været nemmere at få fingrene i andres oplysninger. Men modsat det fysiske tyveri er det heldigvis er det lige så let at beskytte sig mod det – nemlig med en pung eller kortholder der blokerer RFID-teknologi. RFID står for Radio Frequency Identification. Disse punge er beskyttet mod RFID-læsning med et specielt blokeringsmateriale syet ind mellem foret og læderet, hvilket gør det umuligt at aflæse de ønskede oplysninger.

Viste du at

Der findes materiale der blokerer trådløse signaler. Heldigvis findes der en masse flotte og fantastiske modeller på markedet, der ikke nødvendigvis behøver at være synderligt meget dyrere end almindelige kortholdere. Kort sagt investerer du her både i stil og sikkerhed.

Uanset om man ofte befinder sig i tætbefolkede områder eller blot ønsker at beskytte sig for alle eventualiteters skyld, kan en pung eller kortholder med denne teknologi være en fremragende løsning. Og heldigvis findes en masse flotte og fantastiske modeller på markedet, der ikke nødvendigvis behøver at være synderligt meget dyrere end almindelige kortholdere. Kort sagt investerer du her både i stil og sikkerhed.

Kortholder eller tegnebog – undgå at komme til kort

Der findes mange modeller, både med og uden RFID, men grundlæggende skelner man mellem tegnebog og kortholder. Forskellen ligger primært i størrelsen, hvor kortholderen ofte kun bruges til opbevaring af kort, mens en tegnebog også kan indeholde kontanter og andre ting. Kortholdere har ofte et minimalistisk og enkelt design, enten i læder eller stål med fantastisk funktionalitet, hvor en traditionel herrepung kan variere meget, både med hensyn til materialer og stil. 

Se vores guide til kortholdere.

Hvor ens tøj og sko kan give et godt udgangspunkt for et trendy og klassisk lækkert look, ligger nøglen til at skille sig ud i detaljerne som f.eks. en kortholder. Langt de fleste danske mænd formår at klæde sig lækkert og være velplejede og velsoignerede, så her ligger nøglen til at skille sig ud i de enkelte ekstra detaljer. Uanset hvilken man vælger, bør den fuldende ens look, afspejle ens personlighed og lade dig skille dig ud fra mængden. 

Vi har samlet en række klassiske og karakteristiske kortholdere og punge. Langt de fleste moderne mænd foretrækker den minimalistiske kortholder, da den passer perfekt til moderne herretøj. Lige meget om man går i habit med slips eller cowboybukser med skovmandsskjorte, kan denne lille accessoires tilpasses looket og lade dig skille dig ud fra mængden af modebevidste mænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top News

Related News